MEYVE SEBZE FİYAT KAOSU SONA ERİYOR

Güncelleme Tarihi:

MEYVE SEBZE FİYAT KAOSU SONA ERİYOR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 10:30

Otelciler ve turizm meyve sebze tedarikçileri arasında fiyat kaosu sona eriyor. Toptancı Hali’nden otellere giden ürünlere ilişkin yüksek fiyat tartışmasına son verecek düzenleme yıl sonuna doğru yürürlüğe girecek.

Haberin Devamı

ANTALYA Toptancı Hali’nden otellere giden meyve ve sebzelerde yüksek fiyat tartışmasına son verecek düzenleme 30 Kasım’da yürürlüğe girecek. Turizm sektörüne meyve ve sebze tedarik edenler ve otel yönetimleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanlığında yapılan toplantılarda uzlaşıya varıldı.
Yüksek fiyatın arz taleple alakalı olarak kendileri dışında oluştuğunu belirten Antalya Turizm Tedarikçileri Derneği Başkanı Ali Demir, “Biz tüm ürünlerin fiyatları üzerinden yüzde 30 iskonto yapıyoruz. Listemizi yayınlarken iskontonun yanında yüzde 25 kar, işçilik, fire ve nakliye payını da ekliyoruz. Bu nedenle fiyatlar yüksek görünüp göz korkutsa da, indirimden sonra ödenen rakamlar makul oluyor” dedi.

İSKONTO GELENEĞİNE SON

Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim Derneği (OSMED), Türkiye Otel Satınalma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD) ve otellerin yöneticileriyle görüşmeler neticesinde anlaşmaya vardıklarını kaydeden Ali Demir, şunları kaydetti: “2019 sezonunda bu işi daha profesyonel hale getirmek ve aksaklıkları ortada kaldırmak üzere yeni bir sistem kurmaya karar verdik. Halde kurulan piyasada otellerin temsilinin sağlanması halinde fiyatlarla ilgili anlaşmazlığın ortadan kalkacağını söyledik. Bu önerimiz kabul edildi. Yüksek fiyat algısına son vermek için iskonto geleneğini de ortadan kaldıracağız. Yeni sistem 30 Kasım’da devreye girecek.”

ORTAK BELİRLEME

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, halde çiftçilerin ürettiği ham ürünlerle ilgili komisyoncular ve tüccarların piyasa kurarak fiyat oluşturduklarını anımsatarak, benzerini turizmde oluşturduklarını ve sistemin beğenildiğini söyledi. Kavurkacı, “Otel tedarikçileriyle karşılıklı piyasa kurarak günlük olarak fiyatları belirleyecekler. Oteller ve turizm tedarikçileri, 30 Kasım’a kadar uygulanacak fiyatlarla ilgili de mutabakat sağladı” diye konuştu.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!