MEYDANDA TURİST AVI

Güncelleme Tarihi:

MEYDANDA TURİST AVI
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2019 11:03

Antalya Cumhuriyet Meydanı’nı mesken tutan sahte parfümcüler, 2-3 TL’lik ürünleri 20 Euro bedelle yabancı turistlere satmaya çalışıyor. Satıcılardan uzaklaşmaya çalışan turistler korkulu anlar yaşıyor.

Haberin Devamı

ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin denetim ve ceza uygulamalarına karşın yasal boşlukları kullanan sahte parfümcüler, Cumhuriyet Meydanı’nı adeta istila etti. Turist gruplarının gelişini meydanın farklı noktalarında takip eden 10 kişilik ekip, sahte ürünleri 10-20 Euro’ya satmaya çalışıyor. Gözlerine kestirdikleri yabancı turistlerin peşine düşen parfümcüler, ellerindeki karton poşet ve çantalardan çıkardıkları sahte ürünleri satmaya çalışıyor. Dakikalarca süren ısrar karşısında meydandan hızla uzaklaşmaya çalışan turistlerin yaşadığı korku yüzlerine yansıyor.

MEYDANDA TURİST AVI

MEYDANI BÖLÜŞMÜŞLER

Haberin Devamı

Sahte parfümcülerin özellikle Cumhuriyet Meydanı’nda toplandığını söyleyen bölge esnafı, “Satıcıların sayısı her geçen gün artıyor. Hatta meydanı kendi aralarında bölüştürmüşler. Buna rağmen zaman zaman aralarında rant kavgaları da yaşanıyor. Sadece turistler değil, biz de korkuyoruz” dedi.

MEYDANDA TURİST AVI

ADRESLERİ BİLE YOK

Denetimlerin aralıksız devam ettiğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, şunları söyledi: “Maalesef tek yapabildiğimiz şahısların elindeki maliyeti 2-3 TL’lik ürünlere el koymak ve para cezası kesmek. Ama bu şahısların belli bir adresi bile yok. O yüzden kesilen cezaların da bağlayıcılığı olmuyor.”

YENİ ÜRÜNLER DEPODA

“Şahıslara işlem yapıyoruz 1 gün sonra depolardan çıkardıkları yeni ürünlerle satışa devam ediyorlar. Bu kişilerin Türkiye imajına verdiği zararın da farkındayız. Bu yüzden mücadelemiz devam edecek. Yeni yasal düzenlemelerle bu tür kişilerin daha ağır yaptırımlara tabi tutulması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!