Memur-Sen'den dava tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Memur-Senden dava tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 16:02

Memur-Sen'den dava tepkisi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MEMUR Sen Antalya İl Temsilcisi Mustafa Çoban, Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yapan kadın personelden isteyenlerin başını örterek görev yapma hakkından yararlanmasını sağlayan yönetmelik değişikliğinin iptali istemiyle Halkın Kurtuluş Partisi'nin tarafından Danıştay'a dava açıldığını belirterek, "Vesayeti yeniden hortlatma hayali kuranlara izin vermeyeceğiz" dedi.
Memur Sen Antalya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yapan kadın personelden isteyenlerin başını örterek görev yapma hakkından yararlanmasını sağlayan yönetmelik değişikliğinin iptali istemiyle Halkın Kurtuluş Partisi'nin tarafından Danıştay'a dava açtığını belirtti.
"BOŞ DURMUYORLAR"
Millet iradesine vesayet, milletin inanç ve değerlerine esaret hedefleyenlerin pusuda beklediğini iddia eden Çoban, "Danıştay savcısı tarafından hem milletin değerleriyle, hem Türkiye'nin gerçekleriyle, hem de demokrasinin, insan haklarının ve insan onurunun gerekleriyle bağdaşmayan içerikte mütalaa yazılmıştır. Açılan dava ve yazılan mütalaa; millet iradesine vesayet ve milletin inanç ve değerlerine esaret hedefleyenlerin pusuda olduğunu ve boş durmadığını gösteriyor" diye konuştu.
"BİRKEZ DAHA UYARIYORUZ"
"Vesayeti yeniden hortlatma hayali kuranları Memur-Sen olarak bir kez daha uyarıyoruz" diyen Çoban, şunları kaydetti:
"Kamuda görev yapan kadın personelden isteyenlerin başı örtülü olarak görev yapmasına engel olan vesayet dönemi artığı kılık-kıyafet yasaklarını yeniden hayata döndürmek için süfli teneffüs yapmaya kalkışmışlar. Senaryo gayet net; dava açılacak, mütalaa yazılacak ve başarılabilirse karar çıkarılacak, başarılamazsa, dikkate alınmayan mütalaa üzerinden gündem oluşturulacak. Vesayeti yeniden hortlatma hayali kuranları Memur-Sen olarak bir kez daha uyarıyoruz. Artık, millete rağmen ele geçireceğiniz mevziiniz de, milleti yok sayarak varacağınız menziliniz de kalmadı ve hiçbir zaman olmayacak. Ya milletle birlikte yolculuğuna ortak alacaksınız ya da millet iradesinin ve egemenliğinin sarsılmaz gücü ve yenilmez cüssesi karşısında ortalıktan kaybolup yok olacaksınız."
"İZİN VERMEYECEĞİZ"
Memur-Sen olarak inanç ve değerleri yok sayan bir yasanın yapılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Çoban, "Başörtüsüne özgürlük için 12 milyon 300 bin imzanın toplanmasına, kamu görevlilerinin hakkının ve hukukunun korunmasına hem öncülük hem de sözcülük yapan Memur-Sen olarak söz veriyoruz. TSK dahil milletin hiçbir kurumunda, kuruluşunda, Türkiye'mizin tek bir karışında, bugününde ve yarınında, başörtüsü yasağına da başı örtülü olarak görev yapma istek ve iradesine sahip olan kadınların ve kızlarımızın inanç ve değerlerini yok sayacak bir yasanın yapılmasına da, yargı kararının ve mütalaanın yazılmasına zemin oluşturacak bir iklime de iradeye de izin vermeyiz, izin vermeyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!