MARDAN İÇİN SON VİRAJ

Güncelleme Tarihi:

MARDAN İÇİN SON VİRAJ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 09:50

Dünyanın en lüks otelleri arasında yer alırken icralık olan Mardan Hotel’in satışı için geri sayım başladı. Görüşmeler sürerken, yapılacak kur düzenlemesinin ardından imzalar atılacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de ve yurtdışında farklı konseptlerde 9 oteli bulunan Titanic Hotels, Antalya Kundu turizm bölgesinde 2009 yılında Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolar harcanarak hizmete açılan fakat borçları nedeniyle icralık olup tapusu Halk Bankası’na devredilen Mardan Palace Hotel için yaptığı görüşmeleri son aşamaya getirdi.

MARDAN İÇİN SON VİRAJ

KUR DÜZENLEMESİ YAPILIYOR

Halk Bankası yetkilileri ile yapılan görüşmelerin son aşamaya geldiğini kaydeden Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, “Şu anda otel için tek talipli biziz. Banka yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler devam ediyor. Yapılacak kur düzenlemesinin ardından imzalar atılacak” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Haberin Devamı

Hürriyet, geçen yıl ağustos ayında rezervasyon kabul işlemleri durdurulan otellin son durumunu “Yazık oluyor” manşeti ile kamuoyuna duyurmuştu. Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, “Biz de tesisin turizme kazandırılmasını istiyoruz” demişti.

EŞSİZ MİMARİLER

Mardan Palace, tamamen İstanbul şehrinin minyatürünü andıran mimarisi ile bünyesinde Dolmabahçe Binası, Kuleli Askeri Lisesi görünümünde tasarlanmış Anadolu Yakası, Avrupa Yakası, Kız Kulesi ve 16’ıncı yüzyılda Leonardo Da Vinci tarafından tasarlanmış ancak uygulamaya geçirilememiş bir hayal olan Galata Köprüsü’nün emsallerini barındırıyor. Otelde ayrıca İstanbul Boğazı şeklinde tasarlanmış 16 bin metrekarelik açık yüzme havuzu bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!