Kur planına tam destek

Güncelleme Tarihi:

Kur planına tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 10:55

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı kur planına Batı Akdeniz iş dünyasından tam destek geldi. Antalya, Isparta ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odaları “Ekonomik savaşı kazanacağız” mesajı verdi.

Haberin Devamı

İŞ DÜNYASI TEK YÜREK

PİYASALARDAKİ spekülatif hareketlere karşı birliktelik mesajı veren Batı Akdeniz iş dünyası, Merkez Bankası, Hazine ve SPK tarafından alınan tedbirleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan 1,2 milyar liralık destek paketinin piyasalara yansımasını Hürriyet için değerlendirdi.

ÖNLEM ALINMALI
Türkiye ekonomisinin ekonomik yaptırımlarına karşı ayakta kalacak güçte olduğunu kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, şöyle dedi: “Ulusal bağımsızlığımız ve onurumuz için her tür fedakârlığa hazırız. Tabi bazı önlemler de alınmak zorunda.”

SABİT KUR ÖNERİSİ
“Girdi maliyetlerindeki aşırı artışlar vergi indirimleri ile önlenmelidir. Şirketlerimiz temel girdilere zam yapmak için acele etmemelidir. Kira sözleşmeleri TL’ye çevrilmediği takdirde, ekonomi yönetimi yasal düzenleme yaparak döviz ile yapılmış sözleşmelerin sabit kur ile TL’ye dönüştürülmesini sağlamalıdır.”

Haberin Devamı

ÖZ VARLIĞA DÖNÜLMELİ
Türkiye’nin ekonomik bir savaş içinde olduğunu vurgulayan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, “Kur dalgalanması bölgeyi elbette etkiledi. Yara da aldık. Ancak bu işin tedavisi de bizde. Öncelikle stoklu çalışmayacağız. Uzun vadeli satışlardan uzak duracağız, kredi ile değil öz varlıklarımızla ticaret yapacağız” diye konuştu.

DESTEKLER ÇOK ÖNEMLİ
‘Dolar daha da yükselecek’ algısının değiştiğini belirten Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Ekonomimize destek amacıyla her türlü adımı atıyoruz. Sanayi Bakanlığımızın destek paketi de son derece yerinde. Merkez Bankası’nın tedbirleri yükseliş ivmesini kırdı. Biz bundan sonraki sürecin lehimize döneceğini düşünüyoruz” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!