KORSAN ARACA ‘C’ DARBESİ

Güncelleme Tarihi:

KORSAN ARACA ‘C’ DARBESİ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2019 10:19

Antalya Büyükşehir Belediyesi, okul ve personel servisi olarak kullanılan araçlara güzergâh izin belgesi ve C plaka zorunluluğu getirdi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ, personel ve müşteri taşıyan servis araçlarında emniyet eksikliğini ortaya koyan kazalar ve hayati tehlike yaratan olaylar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediyenin Ulaşım Dairesi yetkilileri, ilgili kurumlar ve meslek odalarından oluşan İl Trafik Komisyonu’nun aldığı kararla tüm servislere C plaka ve ‘Güzergâh İzin Belgesi’ şartı getirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Temmuz’da 327 C plakalı aracın ihalesinin yapılacağını duyurdu.

KORSAN ARACA ‘C’ DARBESİ


19 İLÇEDE UYGULANACAK
Trafik Komisyonu tarafından alınan karara göre, Antalya’nın 19 ilçesinde faaliyet gösteren servis araçlarının kontrol altına alınması, disipline edilmesi, korsan taşımacılığın önlenmesi ve etkin denetimin sağlanması amacıyla yeni yaptırımlar getirildi. Komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi: “Firmaların kendi öz malı ya da C plakalı olması şartıyla servis araçlarına ‘Güzergâh İzin Belgesi’ düzenlenmesi zorunlu hale geldi. İl genelinde 1 Eylül 2020’den itibaren uygulanmak üzere öğrenci, personel ve ücretsiz müşteri servislerinin öz mal araçlar yerine yalnızca C plakalı araçlarla yapılmasına karar verildi.”

Haberin Devamı


KAYIT DIŞI SON BULACAK
Servis hizmetlerinin şimdiye kadar şirket araçları ile yapılabildiğini kaydeden Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, bu uygulamanın denetim mekanizmasına zarar verdiğini söyledi. Şahin, “Eskiden çok sayıda araç denetimsiz şekilde okullara, iş yerlerine ve alışveriş merkezlerine servis hizmeti verebiliyordu. Kayıt dışı bu araçlarda kimlerin servis yaptığı belli değildi. Emniyet kemeri, kamera olmadan servise çıkıyorlardı. Şimdi bu araçlara C plaka şartı getirildi. Araç sahiplerinin belirlenen tarihten itibaren C Plaka Belgesi’yle birlikte ‘Güzergâh İzin Belgesi’ almaları zorunlu hale getirildi” dedi.


EMNİYET AÇIKLARI KAPANACAK
C plakası olan tüm araç sahiplerinin vergi levhası alacağını ve bu araçları kullananlara şoför kimlik kartı çıkarılacağını belirten Başkan Şahin, kararı şöyle değerlendirdi: “Özel kreşlerin araçları okulun adına kayıtlıydı ve bu araçların denetimi sağlanamıyordu. Geçmiş dönemde İzmir’deki kreşte ölen çocuğun bindiği servis okulun aracıydı. Aracın camları, okulun adı duyulsun diye asılan reklamlarla kapalıydı. Aracın içinde uyuyup kalan çocuk, aracın camları kapalı olduğu için dışarıdan görülmemişti. Oysa C plaka almanın koşullarından biri camların reklamla kapatılmamasıdır. Bu ve benzeri emniyet açıklarının oluşmaması için servislere C plaka zorunluluğu getirilmesi çok önemli bir karar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!