Korkuteli'de fidanlar toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide fidanlar toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 11:25

Korkuteli'de fidanlar toprakla buluştu

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Fidanlar Fidanlarla Büyüyor programı kapsamında fidan dikimi yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Fidanlar Fidanlarla Büyüyor' programı kapsamında öğrenciler fidan dikti. İçmesu Deresi mevkisindeki fidan dikim törenine Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Ayhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Vural ile 102 ilk ve ortaokul öğrencisi katıldı.

Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Ayhan, Korkuteli'de ilk ve ortaokulda okuyan 102 öğrenci adına etkinlik kapsamında fidanların toprakla buluşturacaklarını söyledi. Ayhan, "Amacımız ağaçlandırmaya uygun şartların sağlandığı ilçelerde fidan dikim etkinlikleri düzenleyerek ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmelerini sağlamak ve toplumda çevre koruma konusunda farkındalığı artırmaktır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Vural da "Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 81 vilayette ve 900'ün üzerinde ilçede orman oluşturmak üzere fidanlar toprakla buluşturuluyor. Biz de bu kapsamda 3 okulun katılımı ve 102 öğrenciyle fidanları toprakla buluşturduk. Önemli olan bunları korumak. Bunları dikmek kadar korumak. Hayatınız boyunca fidan dikmeye, onları korumaya, etrafı ağaçlandırmayı kendinize bir görev addedin. Bu konuda bir TEMA gönüllüsü olarak çalışın. Sonuçta göreceğiz ki bu topraklar hem zenginliğimiz açısından hem yaşanabilirlik açısından güzel topraklar olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!