KONYAALTI SAHİLİ’NE ‘ÖZEL’ İNCELEME

Güncelleme Tarihi:

KONYAALTI SAHİLİ’NE ‘ÖZEL’ İNCELEME
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2019 10:54

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kent gündemini uzun süredir meşgul eden konularla ilgili Hürriyet Akdeniz’e özel açıklamalar yaptı. Böcek, Konyaaltı Sahili, Boğaçayı, toplu ulaşım, EXPO 2016 ve su zammı gibi tartışmalı konuları değerlendirdi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET Akdeniz’e özel açıklamalar yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu ulaşım, Konyaaltı Sahili, EXPO alanı, su zammı ve Boğaçayı tartışmaları ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Başkan Böcek, Büyükşehir ve bağlı olduğu şirketlerin tamamında ciddi tasarruf tedbirleri alındığının da altını çizdi.

PALMİYENİN HESABINI SORDUK

Konyaaltı Sahili ihalesi ve bundan sonraki süreçle ilgili çok detaylı bir çalışma yapıldığını vurgulayan Böcek, “Önümüzde önemli bir süreç var. Her şeyi detayları ile inceliyoruz. Çünkü belediye kasasından çıkan her kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bu hepimizin parası. Biz geçmişte bu tür ihaleler yaptık. Ve çok ağır şartnameler hazırladık. 3 palmiyenin hesabını sorduk. O yüzden kamunun zarar etmesine asla izin vermem. Konyaaltı ile ilgili kimseyi karalamadan, dört dörtlük çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KONYAALTI SAHİLİ’NE ‘ÖZEL’ İNCELEME

BOĞAÇAYI’NDA REFERANDUM OLMAYACAK

Kent gündeminin ilk sırasına yerleşen Boğaçayı projesinin nasıl değerlendirileceği konusunda ipuçları veren Böcek, “Referandum gibi bir yöntem düşünmüyoruz. O alan bizim için çok önemli. Uzun yıllardır siyaset yapan biri olarak Boğaçayı ile ilgili detaylı çalışmalar da yaptım. Oradaki taşkın sorunu üst bölgelere yapılacak gölet-baraj sistemi ile çözülebilir. Ama bu alanın içini kazdılar. Biz set düzenlemesi ve yeşil alanı devam ettireceğiz. Sonrasında yapılacaklara ise bilim insanları karar verecek” dedi.

DENİZ OTOBÜSÜ KALKIYOR

Toplu ulaşım sistemi ile ilgili köklü bir değişikliğe hazırlandıklarını açıklayan Başkan Böcek, şöyle devam etti: “Kemer’e giden deniz otobüsleri yıllık 6 milyon zarar ediyor. Bu ay sonu itibariyle deniz otobüsü seferleri kaldırıyoruz. O hizmeti özel bir şartname hazırlayıp özelleştireceğiz. Yine Menderes Türel döneminde alınan 200 otobüsle ilgili de çalışıyoruz. Ben Akaydın döneminde alınan 40 otobüse de karşı çıkmıştım. Hatta otobüslerin alındığı meclise katılmadım.”

HER AY 8 MİLYON TL

Haberin Devamı

“Sayın Türel’in 1 yıldır sürdürdüğü havuz sisteminin belediyeye maliyeti 8 milyon TL. Astarı yüzünden pahalı. Siz o parayla her ay bir ilçeye 8 milyon TL’lik yatırım yaparsınız. Elbette ulaşım esnafına desteklerimiz olacak. Ama tutup da her ay 8 milyon TL olamaz. Biz engelliyi, gaziyi, şehit yakının destekleyeceğiz. Bununla ilgili çok detaylı bir rapor hazırlatıyorum. Zam uygulamasını da kapsamlı değişiklik nedeniyle aldık. Arkadaşlarımız çok titiz çalışıyor.”

TURİZMCİYE ÖZEL ZAM

Şebeke suyuna yapılması planlanan zamla ilgili de konuşan Böcek, şu detayları verdi: “3 yıldır suya zam yapılmamış. Elektriğe ise neredeyse her ay zam geliyor. Biz öğrencileri, yoksul vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Turizmcilerin durumu iyi otellere de ayrı bir tarife olacak. Kimse bizi zamma tepki ile yıldırıp kente yatırım yapmamızın önüne geçemez.”

EXPO’DA DÜĞÜN OLUR MU?

Haberin Devamı

1.8 milyar TL kaynak aktarılan EXPO 2016 sergi alanının son durumunu yorumlayan Muhittin Böcek, “Böyle bir alanda düğün yapılır mı? Orası çok özel. Çok ciddi bir kaynak aktarılmış. Tarım, Turizm Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi, Büyükşehir kısacası herkes bir araya gelmeli. O alan tarım, turizm öncelikli bir yere dönüştürülmeli. Önemli sektörlerin uygulama alanı olmalı. Ve kısa süre içinde harekete geçilmeli” diye konuştu.

BAKIM EVİNDE KASIT VAR

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım evinde kedi ve köpeklere uygun olmayan müdahaleler yapıldığı iddialarını değerlendiren Böcek, “Orada daire başkanı değişikliği sonrası birtakım olaylar yaşandı. Hatta 2 gün önce 4 kişinin güvenlik personelini darp edip içeriye girmeye çalıştığını öğrendik. Açık söylüyorum; orada kasıt var. Biz önlemlerimizi aldık. Hayvan dostlarımızın korunması ile ilgili hiçbir sorun yaşanmasına izin vermeyiz” dedi.

ARAÇ TASARRUFU BAŞLATTIK

Haberin Devamı

Belediye bünyesinde kullanılan araçlarla ilgili ciddi tasarruf tedbirleri alındığını vurgulayan Başkan Böcek, şöyle dedi: “Konuyu bizzat takip ediyorum. Konuyla ilgili tüm birimler uyarıldı. Belediye bünyesinde kesinlikle israf olmayacak. Biz tasarruf yapacağız, o tasarruflar da halkımıza yatırım olarak dönecek.”

BAKMADAN GEÇME!