Komisyoncu direniyor

Güncelleme Tarihi:

Komisyoncu direniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 10:14

Antalyalı yaş meyve ve sebze komisyoncuları, yeni hazırlanan ‘hal yasası’ taslağı ile ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la bir araya geldi.

Haberin Devamı

 KOMİSYONCULAR DERNEĞİ BAŞKANI NEVZAT AKCAN: “BAKANI İKNA ETTİK”
SEBZE ve meyve ticaretinde stokçuluğun ve yüksek fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için gündeme taşınan hal düzenlemesiyle ilgili Ankara’ya çıkarma yapan Antalyalı yaş meyve ve sebze komisyoncuları, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la bir araya geldi.
AK Parti Antalya milletvekilleri ve İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın da katıldığı görüşmenin detaylarını Hürriyet’e anlatan Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, “Bakanımızı ikna ettik. Taslak yasa yeniden düzenlenecek” dedi.

VEKİLLER DESTEKLEDİ
Başkan Akcan, şöyle devam etti: “Sayın Bakanımız komisyonculuk sistemine biraz ön yargılı bakıyordu ancak biz bu ön yargıyı kırdık. Bu konuda Antalya milletvekillerimizin de büyük katkısı oldu. Görüşmenin sonunda düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi konusunda söz aldık.”
“Hatta bakanımız yeni yasa çalışmasında görev alan ekibin Antalya’ya gelerek yeniden inceleme yapması yönünde talimat verdi. Yakın zamanda bakanlık yetkililerini kentimizde ağırlayacağız, mevcut sistemle ilgili detaylı bilgi ve öneriler sunacağız.”

Haberin Devamı

EL ELE VERMELİYİZ
Komisyonculuk sisteminin kooperatifleşmeyle birlikte sona ereceğini vurgulayan Akcan, “Biz kooperatifleşmeye de karşı değiliz. Bu sistem doğru işlemeye başladığında komisyonculuk sistemi doğal bir biçimde ortadan kalkacak zaten. Bizim tek amacımız üretici ile el ele vererek ticareti güçlendirmek” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!