‘KOBİ’LERE ÇİFTE DESTEK

Güncelleme Tarihi:

‘KOBİ’LERE ÇİFTE DESTEK
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2019 10:40

“KOBİ Değer Kredisi” Antalya iş dünyasınca olumlu karşılanırken, KOBİ’lerin yanı sıra üretici ve ihracat yapan firmalarla ilgili desteklerin de Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak gündeme gelmesi önerisi yapıldı.

Haberin Devamı

KÜÇÜK ve orta ölçekli işletmelere yönelik 25 milyar TL’lik yeni destek paketinin devreye girdiğini duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Antalya iş dünyasını sevindirdi. Destek paketini sıcağı sıcağına değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “KOBİ’ler için çok önemli bir destek” dedi.

PROTOKOL YAPTIK

Krediye ulaşmakta ciddi sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Çetin, “Krediye Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanacak. 6 ay da ana para ödemesiz. Tabi faiz oranları tartışılabilir. Keşke mümkün olsa da 0,98 kredi oranını yakalayabilsek. Biz inşaat sektörü ve Ziraat Bankası ile protokol yaparak 0,98 faiz oranı ile konut satışlarına başlıyoruz” diye konuştu.

BU FAİZİ KALDIRAMAZ

KOBİ paketini değerlendiren Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar ise şunları kaydetti: “Aylık 1,54, 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vade doğru bir mantık. Ancak yıllık yaklaşık yüzde 19’lara gelen faiz sürekli olacak gibi bir imaj uyandırıyor. Oysa bugün reel sektörümüz yüzde 15’in üzerinde faizi kaldıramaz.”

YARAYA PANSUMAN

Haberin Devamı

“O yüzden bu desteği pansuman olarak görüyoruz. Faiz mutlaka gerilemeli. Devletin yeni projelerle yardımda bulunması gerekiyor. Ayrıca sadece KOBİ’lere değil, üst limiti 50 milyon olan, sanayi sicil belgesi olan, üretici ve ihracat yapan firmalarla ilgili destekler de Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak gündeme gelmeli.”

BAKMADAN GEÇME!