Kira dönüştü esnaf memnun

Güncelleme Tarihi:

Kira dönüştü esnaf memnun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 10:10

Maliye Bakanlığı’nın ‘sözleşmede TL’ye dönüş’ düzenlemesi Antalya’da tamamlandı. Alışveriş merkezleri başta olmak üzere, turizm niteliği olan ilçelerdeki tüm kira sözleşmeleri ‘TL’ baz alınarak yenilendi.

Haberin Devamı

TL’YE DÖNÜŞ TAMAMLANDI
HAZİNE ve Maliye Bakanlığı tarafından dövize endeksli gayrimenkul, menkul, iş, hizmet sözleşmelerinin TL’ye çevrilmesine yönelik düzenleme Antalya’da tamamlandı. Süreç en fazla turizm niteliği olan ilçeler ve alışveriş merkezleri (AVM) içinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli firmaları memnun etti.

ATSO ÖNERMİŞTİ
Düzenlemenin Antalya’da başarılı şekilde uygulandığını vurgulayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Dönüşüm teklifini ilk kez gündeme taşıyan ATSO oldu. Bakanlığımız da süreci başarılı biçimde yürütüp sözleşmelerin hızlı biçimde TL’ye dönüşmesini sağladı” dedi.

AVM’LER MERCEK ALTINDA
Şu ana kadar sözleşme dönüşümleriyle ilgili hiçbir şikâyet almadıklarını kaydeden Çetin, “Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan hemen sonra ciddi çalışmalar yapıldı. Özellikle AVM’ler mercek altına alındı. Şu anda sözleşme sorunu yaşayan esnafımız yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

KİRA SORUNU YAŞANIYORDU
Kemer, Alanya ve Manavgat gibi turizm niteliği olan ilçelerdeki dönüşümün de tamamlandığını kaydeden Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, şu bilgileri verdi: “Kurdaki dalgalanma sürecinde birçok esnafımız kiralarını ödeyemez duruma gelmişti. Sözleşme düzenlemesiyle esnafımız rahat bir nefes aldı.”

ARAŞTIRMA SÜRÜYOR
“Şu an tüm sözleşmeler TL’ye dönüştürüldü. Biz yine de kendi iç denetimlerimizi yaparak mağduriyet yaşayan esnafımız var mı araştırıyoruz. Şu ana kadar herhangi bir mağduriyet bilgisi bize ulaşmadı. Dönüşüm sürecinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi kentimiz ve esnafımız açısından büyük önem taşıyordu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!