Kepez'den geri dönüşüm ihalesi

Güncelleme Tarihi:

Kepezden geri dönüşüm ihalesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 12:58

Kepez'den geri dönüşüm ihalesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve ayrıştırılması için açık ihale yaptı. Belediye, 10 yılda 9 milyon 740 bin TL gelir sağlayacak.
Kepez Belediyesi, bedelsiz olarak 10 yıllığına bir şirkete verilen ve sözleşme süresi sona eren ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve ayrıştırılması için ihaleye çıktı. İhaleyi alan firma 10 yıl ilçede ambalaj atıklarını toplayacak. Belediye kasasına 9 milyon 740 bin TL girecek. İhale ile Kepez Belediyesi koordinatörlüğünde 68 mahallede, lisanslı yükleniciler tarafından düzenli olarak kaynağından ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve ayrıştırılması yapılacak. 11 Şubat 2019'da başlayacak yeni sözleşme, 11 Şubat 2029 tarihinde sona erecek.
Başkan Hakan Tütüncü, "Geri dönüşüm işi, bizden önceki dönemde 10 yıllığına bir şirkete verilmişti. O sözleşmenin süresi bitti. Yeni bir sözleşme yapılması lazım geliyordu. Bu işi 10 yıllığına açık ihale yapacağız, diye meclis kararı almıştık. Burada çok önemli bir ayrıntı var. Belediye başkanı geri dönüşüm işini istediği firmaya, bedelsiz ve ihalesiz olarak verebilme hakkına sahip. Ama biz geri dönüşüm işini, yasal zorunluluk olmamasına rağmen, açık ihale ile yaptık. Yapılan açık ihalenin neticesinde bu işi yüklenen firmanın, 10 yıllık hizmetinin karşılığında belediyemiz tam 9 milyon 740 bin TL gelir elde edecek. Birçok belediye tarafından bedelsiz olarak verilen geri dönüşüm toplama işini biz açık ihale yaparak, karlı bir sözleşmeye imza atmış olduk" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!