Kepez, tekstil atıklarını ayrıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Kepez, tekstil atıklarını ayrıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2019 13:56

Kepez, tekstil atıklarını ayrıştırıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, cam, kağıt, plastik ve metal atıkların ardından, şimdide tekstil atıklarını kaynağında ayrıştırmak için 68 mahalleye 300 adet tekstil atığı konteyneri yerleştirecek.
Kepez Belediyesi, israfın önlenmesi, doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve atık yönetiminde farkındalık yaratmak için çalışma başlattı. Cam, kağıt, plastik ve metal atıkların ardından Kepez Belediyesi, tekstil atıklarını kaynağında ayrıştıracak. Tekstil atıklarının kaynağında ayrıştırılması için Tabiat Geri Dönüşüm ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Kepez Belediyesi, ilçenin 68 mahallesine ilk etapta 300 adet tekstil atığı konteyneri yerleştirecek. Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sözleşme kapsamında ilçenin farklı yerlerine tekstil atığı konteyneri yerleştirme işlemlerine başladı.
DAHA YAŞANIR BİR ÇEVRE
Yerleştirilen 300 konteynerin yaygınlaştırılacağını belirten Temizlik İşleri Müdürü Erhan Ercanlı, “Kepez'de Sıfır Atık Projesini uygulamak için kaynağında ayrıştırma çalışmalarına her geçen gün yenisini ekliyoruz. Teknik ekibimiz çalışmalara devam ediyor. İlçe olarak çevre hassasiyetini arttırmak için bu konuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.
ÖRNEK ÇALIŞMA
Proje ile tekstil alanında ihtiyaç duyulan hammadde konusunda geri kazanımların olması, yeni üretimler sırasında oluşacak sera gazı ve küresel ısınma etkilerinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Toplanan tekstil atıkları ham madde olarak kullanılabileceği gibi aynı zamanda kullanılabilecek durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Vatandaşların ev ve iş yerlerinde kullanmadıkları giyim, ayakkabı, oyuncak, çanta, nevresim gibi tekstil atıkları kumbaralarda biriktirilerek, belirli aralıklarla boşaltılıp toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!