Kepez Belediye Sağlık Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kepez Belediye Sağlık Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 15:12

Kepez Belediye Sağlık Merkezi açıldı

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin 'Belediye Sağlık Merkezi' törenle açıldı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Sağlık Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Başkan Tütüncü, “2009 yılında göreve geldiğimizde her belediyede olduğu gibi bizde de yasal bir zorunluluk olan 1 belediye tabibi ve 2 sağlık personeli mevcuttu. Yetişebildikleri kadar muayene yaparlar, asıl vazifeleri defin ve cenaze raporlarını tanzim etmekti. Ekip, belediye binası içinde bir odada hizmet vermekteydi. İşte bugün, kocaman binası olan 200'e yakın çalışanının olduğu bir belediye sağlık merkezi karşımızda" dedi.

15 ALANDA HİZMET

Belediye Sağlık Merkezi'nde 15 ayrı alanda hizmet ürettiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Sağlık merkezimizde Genel Cerrahi Polikliniği, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Polikliniği, Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, 9 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Fizik Tedavi Merkezi, Kanser Tarama Merkezi, Göz Polikliniği, Tıbbi tahliller labratuvarı, diyetisyenlik hizmetleri, Aile Danışma Merkezi, psikolog, Evde Bakım ve Evde Sağlık Merkezi, Çağrı Merkezi, halk eczanesi, koruyucu hekimlik uygulamaları, Engelliler Koordinasyon Merkezi, Ozon Tedavi Merkezi bulunmaktadırö" diye konuştu.

HİZMETTE SINIR YOK

Evde Bakım ve Evde Sağlık Hizmetlerinde sınır tanımadıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Çağrı merkezimize ulaşan hastalarımızı da evlerinden alıyoruz ve hastaneye götürüyor, tedavisinin ardından tekrar evine ulaştırıyoruz. Hastaneye gidemeyen yaşlılarımızı da ekiplerimiz evlerinden alıyor, tedavisini yaptırıyor, ilaçlarını da alarak evine bırakıyor. Evini temizliyoruz, kişisel bakımlarını yapıyoruz, evinin çatısından musluğuna hepsinin onarımını gerçekleştiriyoruz. Engelli taksi uygulamamızda engelli kardeşlerimizin hizmetinde" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ İLK HALK ECZANESİ

Ağız ve diş sağlığı polikliniğinde kanal tedavisinden, implant tedavisine birçok hizmeti verebilecek nitelikli alt yapıya sahip olduklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, göz polikliniğinde uzman hekimler tarafından ücretsiz muayene yapıldığını gözlük ve çerçevenin herkese ücretsiz dağıtıldığını söyledi. Başkan Tütüncü, 68 mahallenin tamamında yıl boyunca gezici sağlık ekibiyle kalp damar sağlığı taraması, meme kanseri taraması, göz sağlığı taraması ve çocuklar için okullarda göz sağlığı taramalarının yapıldığını belirtti. Tütüncü, Türkiye'de bir ilk olan halk eczanesi uygulamasını başlattıklarını, buraya müracaat eden herkese ücretsiz ilaç dağıttıklarını vurguladı.

'ADETA TAM DONANIMLI HASTANE'

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "İnsan odaklı hizmetler konusunda sağlıkla ilgili yaptığımız çalışmalar önemlidir. Belediyelerin başarısında hem büyükşehir, hem de ilçe belediyelerin gayretlerinİN neticeye ulaşmasında birlikte olmak, beraber olmak, aynı lisanı konuşuyor olmak hizmetleri adeta katmerli yapıyor. Bunu Kepez'de Hakan Başkan'la ortaya koyuyoruz. İşte 15 branş. Adeta tam donanımlı hastane, sadece yataklı tedavi hizmeti yok. Yani bir hastanede olması gerekenden fazlası var" diye konuştu.

Tören açılış kurdelesinin kesilmesi ve Belediye Sağlık Merkezi'nin gezilmesiyle son buldu.

SAĞLIK MERKEZİ'NDE NELER VAR?

Belediye Sağlık Merkezi bünyesinde; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, Engelli Koordinasyon Merkezi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ağız ve Diş Sağlığı, Genel Cerrahi, Fizik Tedavi Polikliniği, Psikolojik Destek Hizmeti, Kanser tarama Merkezi, Evde Sağlık Hizmeti, Diyetisyen, Laboratuvar ve halk eczanesi bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!