Kıbrıs gazilerine madalya ve berat

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs gazilerine madalya ve berat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2020 14:32

Kıbrıs gazilerine madalya ve berat

Haberin Devamı

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki Kıbrıs gazilerine milli mücadele madalyası ve beratı törenle verildi.

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Kaymakam Murtaza Dayanç, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, daire müdürleri ve gazilerle aileleri katıldı.

Kaymakam Murtaza Dayanç, Türk milletinin diğer milletlerden en büyük farkının özgürlüğüne, istiklaline ve bağımsızlığına aşırı düşkün olması olduğunu söyledi. Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında kalmaması için canını hiçe sayana kahraman gazilere şükranlarını sunan Kaymakam Dayanç, "Türk milleti her zaman gencinden yaşlısına cepheye koşmuştur. Ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla hareket eden bir millettir. Bu düstur, diğer milletlerde görülmez. Rumların kanlı Noel olayı ile Türkleri sindirme, yok etme politikaları uygulandı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı ile bunlara son verdik. Burada tüm dünya bir kez daha gördü ki Türkleri kimse hafife alamaz. Bu harekatta 1700 şehit verdik. Birçok gazimiz oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize aileleriyle uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı ile Türklere yapılan zulmün önüne geçildiğini ve Türk'ün esaret altında olmayacağını ve olamayacağını dünyaya ispat ettiklerini vurguladı. Harekata katılan ve gazi olanlara minnet borçlu olduklarını aktaran Başkan Topaloğlu, Türk milletinin içerisindeki bağımsızlık ateşi yandığı sürece Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Murtaza Dayanç, Kıbrıs Barış Harekatı gazileri Ramazan Elmacı, Ali Osman Çakır, Nihat Günay ve Bahattin Tiftik'e madalyaları ve beratları taktı. Törenden sonra gaziler, protokolle hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!