Kemer Deniz Bilimleri Haftası başladı

Güncelleme Tarihi:

Kemer Deniz Bilimleri Haftası başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 16:35

Kemer Deniz Bilimleri Haftası başladı

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA) - ANTALYA'da düzenlenen 'Kemer Deniz Bilimleri Haftası', 9 ülkeden 200 bilim insanının katılımıyla başladı.

Kemer ilçesi Kiriş Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen 'Kemer Deniz Bilimleri Haftası' kapsamında, 11'inci Uluslararası Sualtı Araştırmaları Sempozyumu, 21'inci Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, 3'üncü Divers Edit Network Eğitim Programı ve Sualtı Kültür Mirasının Korunması Eğitmen Eğitim Programı gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sitler ve Anıtlar Konseyi (ICOMOS) Sualtı Kültür Mirası Komisyonu Genel Sekreteri Doç. Dr. Hakan Öniz, Kemer Deniz Bilimleri Haftası'nın 4 ulusal ve uluslararası toplantı ile eğitim programının bir araya gelmesiyle oluşturulduğunu söyledi. Bu dört programın dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanları ile Türkiye'de deniz bilimleri alanında çalışan akademisyenlerin büyük çoğunluğunu bir araya getirdiğini kaydeden Doç. Dr. Öniz, "Bu kapsamda Mozambik'ten Gürcistan'a, Rusya'dan İtalya'ya, Almanya'dan Polonya'ya kadar birçok ülkenin deniz bilimcileri, sualtı arkeologları var. Bu program kapsamında son 2017-2018 senelerinde yapılmış çalışmalar anlatılıyor" dedi.

Doç. Dr. Hakan Öniz, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO tarafından desteklenen program kapsamında balık adamlar denizin altındaki arkeolojik eserlerin nasıl korunacağı konusunda eğitim verileceğini de söyledi.

Kemer Deniz Bilimleri Haftası, açılış konuşmalarının ardından sunumlarla devam etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!