Yeşilköy'de yeniden tiyatro ateşi yanacak

Güncelleme Tarihi:

Yeşilköyde yeniden tiyatro ateşi yanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2019 11:10

Yeşilköy'de yeniden tiyatro ateşi yanacak

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde bir yıl aradan sonra yeniden tiyatro ateşi yanacak. Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 9. kez düzenlenecek olan 'Yeşilköy Geleneksel Seyirlik Oyunları Buluşması' 30 Eylül Pazar günü başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 9. Yeşilköy Geleneksel Seyirlik Oyunları Buluşması, 30 Eylül Pazartesi akşamı başlayacak. İlk gece Yeşilköy Halk Tiyatrosu müzikal bir orta oyun olan 'Kanlı Nigar' ile sahneye çıkacak. Oyunun yönetmenliğini Yeşilköylü olan ünlü tiyatro oyuncusu Müfit Kayacan yapıyor. Oyunda, oyunun yazıldığı yıllarda İstanbul'da hayatla başa çıkmaya çalışan bir kadının yaşam öyküsü anlatılıyor.

İkinci gece olan 1 Ekim Salı günü Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü 'Susuz Komedi 2019' adlı oyunla sahnede olacak. Ayhan Rüzgar'ın yazıp yönettiği oyunda kendi halinde insanların yaşamını sürdürdüğü bir köyde kaymakamın karşılanması için hazırlanan tiyatro ve sonrasında kaymakamın köye bir televizyon kurması için verdiği görevle işlerin karışması anlatılıyor. Seyirlik oyunlar buluşmasının 3. gününde 2 Ekim Çarşamba günü tek kişilik oyun olan Murat Demirbaş'ın yazıp, yönettiği ve oynadığı 'Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş' adlı oyun izleyiciyle buluşacak 9. Yeşilköy Geleneksel Seyirlik Oyunlar Buluşması 4 Ekim Cuma akşamı günü Türk Halk Müziği sanatçısı Deniz Toprak'ın vereceği konserle sona erecek.

Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürhan Arıtürk, "Yeşilköy 1960 yılında ilk kez sinema ile tanıştı. O yıllarda köylülerimiz özel günlerde köy seyirlik diye bilinen 'Araplı, develi, zenneli' doğaçlama oyunları oynamaya başladı. 1960'lı yıllarda köylümüz İsmet Tokgöz'ün yazıp yönettiği, okullara yardım, gençlere spor malzemesi almak için yeni oyunlar sergilenmeye başladı. 2008 yılında Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde ilk kez Yeşilköy Seyirlik Oyunları Buluşması ilk kez düzenlendi. Yeşilköy Halk Tiyatrosu kuruldu. 6 yıl aralıksız olarak düzenledik. Türkiye'de büyük bir ses getirdi. Türkiye'deki köy tiyatrolarının hepsi Yeşilköy'de sahneye çıktı. 2014 yılında ekonomik nedenlerle iki yıla ara verdik. 2016-2017 yılında yeniden gerçekleştirdik. Ekonomik nedenlerle yine ara verdik. Bu yıl başta Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi'nin ekonomik destekleriyle yeniden Yeşilköy'de tiyatro ateşini yakıyoruz. Bölge halkını, tiyatro sanatının ateşiyle ısınmaya davet ediyoruz. Katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!