Yeşilköy'de tiyatro şöleni başladı 

Güncelleme Tarihi:

Yeşilköyde tiyatro şöleni başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2019 14:37

Yeşilköy'de tiyatro şöleni başladı 

Haberin Devamı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen Yeşilköy Geleneksel Seyirlik Oyunlar Buluşması kortej yürüyüşü ve sonrasında düzenlenen geceyle başladı.
Buluşmanın ilk gününde tamamı Yeşilköylü olan esnaf, çiftçi, ev kadını, öğretmen ve emeklilerin oluşturduğu Yeşilköy Halk Tiyatrosu 'Kanlı Nigar' oyununu sahneledi. Oyunu aralarında Kaymakam Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Gülhan, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yavaş, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarlarının da yer aldığı yaklaşık 3 bin kişi izledi.
Okul bahçesinde sahnelenen 'Kanlı Nigar' adlı oyunu Sadık Şendil yazdı. Oyunu Yeşilköylü olan ünlü tiyatro oyuncusu Müfit Kayacan yönetti. Tek perdelik oyunda Yeşilköylü oyuncular Gürhan Arıtürk, Cem Sultan Alkaya, Gülsüm Karakitapoğlu, Selver Aydoğdu, Fatih Aydoğdu, Sabri Karakitapoğlu, Fatma Karakitapoğlu, Yaşar Kelek, Çağrı Sağırdak, Fadime Gümüş, Aysel Gümüş, İkbal Türel ve Özcan Körpe rol aldı. Oyun sonunda izleyiciler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. 
Kaymakam Ulaş Akhan, "Muhteşem bir oyunla arkadaşlarımız güzel bir akşam yaşattı. Meslek yaşamımda ilk kez 3 bin kişinin tiyatro izlediği bir gece gördüm. Likya topraklarına, Likya kültürüne yakışan bir gece oldu. Çok teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da "Bu muhteşem oyunu, oyuncuları ve bu muhteşem izleyiciyi gördükten sonra Yeşilköy'e bir kültür merkezi yapma sözü veriyorum. Ayrıca bu etkinliğin devamı için desteğimizin artarak  devam edeceği sözünü veriyorum. Çok teşekkür ediyorum emeğinize" diye konuştu.
Gecenin sonunda Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürhan Arıtürk, Kaymakam Ulaş Akhan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adına Kaş CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'a katkıları için birer teşekkür plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!