Öğrenciler Likya'yı gezdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Likyayı gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 10:37

Öğrenciler Likya'yı gezdi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde eğitim öğretim yapan özel bir okulun 4 ve 5. sınıf öğrencileri Antalya'nın Kaş ilçesinde Likya Birliği'nin önemli kentlerini gezdi.

Geziye, sınıf öğretmeni Gülşen Gök rehberliğinde 72 öğrenci, 5 öğretmen ve 23 veli katıldı. 2 gün süren geziye öğretmen ve öğrenciler ilk olarak Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni ve Patara Plajı'nı gezerek başladı. Ardından Kaş Antiphellos Antik Tiyatrosu, Demre'deki Myra ve Andriake antik kentleri, Likya Uygarlıkları Müzesi ve Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni gezdi.

Grup daha sonra Kemer ilçesindeki Phaselis ve Olympos antik kentlerini de gezdi. Çıralı'daki Yanartaş'a çıkarak Likya'nın sönmeyen ateşini gören grup, Likya Birliği'nin önemli kentlerini ve bölgenin tarihini, doğasını görme ve inceleme olanağı buldu.

Gülşen Gök, "Likya Birliği ve Likya Yolu'nun başlangıcı Fethiye ilçesi. Derslerimizde bunu işliyoruz. Düzenlediğimiz geziyle öğrencilerimiz Likya Birliği'nin önemli kentlerini ve Antalya'nın batısının doğasını, denizini gördü. Bilgilerini yaşayarak, görerek edindi. Çok faydalı bir gezi oldu. Bu gezide öğrendiklerini unutmayacaklar. Çünkü en iyi öğrenme yaşayarak, yaparak öğrenmedir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!