Kaş'ta klasik müzik tınıları coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Kaşta klasik müzik tınıları coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2019 11:14

Kaş'ta klasik müzik tınıları coşkusu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde ilk kez düzenlenen Klasik Müzik Festivali kapsamında Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda klasik müzik tınıları yankılandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin destekleriyle, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Klasik Müzik Festivali düzenlendi. Tarihi Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalin açılış gecesine Kaymakam Ulaş Akhan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Kaş Belediye Meclisi Üyesi Meral Çiyan Şenerdi'nin aralarında bulunduğu yerli ve yabancı yaklaşık 1500 klasik müziksever katıldı.

Festivalin ilk gecesinde ilk olarak flütte Halit Turgay, viyolonselde Münif Akalın ve piyanoda Brezilyalı sanatçı Lilian Tonella Tüzün'ün yer aldığı Apollon Trio sahneye çıktı. Apollon Trio ilk olarak Halit Turgay'ın

'Mersin Süiti' ve ardından Anton Piazzolla'nın Oblivion eserini seslendirdi. Grup, son bölümde de Halit Turgay'ın Akdeniz Trio, Halikarnas Trio ve Üç Güzeller Tiro'sunu seslendirdi.

Gecenin diğer sanatçısı ünlü piyanist Cem Babacan sahneye çıktı. Babacan konserine Çaykovski'nin Fındıkkıran Balesinden Pletnev'i çalarak başladı. Ardından Eduard Tubin'in Prelüdleri, Franz Liszt'in Konser Etüdleri ile devam etti. Babacan konserinin son bölümünde Mussorgsky'nin Bir Sergiden Tablolar eserini çaldı. İkinci gece ünlü piyanist Kenan Tatlıcı konser verdi. Tatlıcı konserine Beethoven'in Ayışığı Sonatı ile başladı. Ardından Cesar Franck'in Prelude Füg Variation'u ve Debussy'in Estampes'ini çaldı. Cem Babacan konserini Eduard Tubin'in Prelude'siyle bitirdi. Sanatçıların konserlerini şef Burak Tüzün yönetti.

Konser sonunda Kaymakam Ulaş Akhan ve Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, sanatçılara birer teşekkür plaketi verdi.

Munise Ozan, "'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, biz de Kaş'ın doğal güzelliklerinin yanında kültürle, sanatla anılmasını arzu ediyoruz. Bunun başlangıcı olarak bu festivali düzenledik. Turizmin göz bebeği, alternatif turizmin merkezi Kaş'ımıza, klasik müziğin tınılarını dinlettiğimiz için son derece mutluyuz. Hepimizin arzusu, bu festivalin geleneksel hale gelmesi, süreklilik kazanması. Bunu Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin katkılarıyla başarmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!