Kaş Turizm Derneği'nde başkan değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Kaş Turizm Derneğinde başkan değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 10:44

Kaş Turizm Derneği'nde başkan değişmedi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Turizm ve Tanıtma Derneği'nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Dr. Munise Ozan yeniden seçildi.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği'nin genel kurulu Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel kurula Dernek Başkanı Dr. Munise Ozan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Akbaş, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

Divan başkanlığını Bayram Zorlu'nun yaptığı genel kurula tek listeyle gidildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından mevcut yönetim ibra edildi. 74 üyenin oy kullandığı genel kurulda başkanlığa mevcut Başkan Dr. Munise Ozan oyların tamamını alarak yeniden seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine Meral Çiyan Şenerdi, Huriye Yapıcı, Mustafa Eriş, Ahmet Murat Akoy, Altuğ Necat Pesen, Alpaslan Akbayrak, Aydın Çırak ve Dilek Diker yeniden seçildi. Denetim kurulu üyeliklerine de Süleyman Özer, Deniz Uluhan ve Ahmet Çetin seçildi.

Dr. Munise Ozan, genel kurulda şöyle konuştu:

"Kaş hepimizin göz bebeği ve yaşam alanımız. Kaş'ta yaşayan hepimizin direkt veya dolaylı olarak turizmle ilgimiz var. Yaşamımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Dernek olarak Kaş'ın değerlerinin farkındayız. Kaş'ta dernek olarak Kaş'ın tanıtımı ve sürdürülebilir turizm anlayışının yaygınlaştırılması için çaba harcıyoruz. Sürdürülebilir turizm tarihi, doğası, denizi, ormanı, insanı, kültürü tüm bileşenlerin bir arada yaşadığı bir turizmdir. Kaş'ta balıkçısı, dağdaki çobanı, küçük ev pansiyoncusu, Likya orkidesi, sedir ormanları, denizdeki nesli tükenmekte olan orfoz balığı da bu coğrafyada yaşasın istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Çünkü Kaş'a insanlar bu zenginlikler için geliyor. Kaş ilçe merkezindeki korunmuş tarihi binalar için geliyor. Bu nedenle Kaş'ı korumanın, beton yığınına dönüşmesinin önüne geçmek için çalışıyoruz. Biz Kaş'ın doğasını bozmayacak her türlü yatırıma 'evet' diyoruz. Ancak başka Kaş yok. Bu doğa için insanlar Kaş'a tatile geliyor. Kaputaş Plajı, bu bitki örtüsü yok olduğu zaman, Kaş'ın her tarafı betonlaştığı zaman buraya kimse gelmeyecektir. Bu hatayı yapan turizm bölgeleri bunun bedelini ağır ödüyor. Hep birlikte biz bunun Kaş'ta önüne geçeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!