Kaş DH'ye yeni aletler alındı

Güncelleme Tarihi:

Kaş DHye yeni aletler alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2019 10:45

Kaş DH'ye yeni aletler alındı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- KAŞ Devlet Hastanesi'nin Kulak Burun Boğaz (KBB) kliniğinde kullanılmak üzere Kaşlı vatandaşlar tarafından imece usulü cihazlar alındı.

Kaş Devlet Hastanesi KBB servisine, Kaşlı vatandaşlar tarafından iki yeni cihaz kazandırıldı. Kaş Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın girişimleriyle çocuk sinüskop cihazı ve ameliyat mikroskobu kazandırıldı. Yeni cihazlar hastanede hizmet vermeye başladı.

Kaş Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Erdal Hacıvelioğlu, "Çocuk sinüskop cihazını Kaş'ta faaliyet gösteren manav sahibi Mehmet Ali Uçar 10 bin 500 liraya satın alarak hediye etti. Uçar daha önce de hastanemize 10 bin ve 15 bin lira değerinde iki cihaz hediye etti. 15 vatandaşımız da imece usulü bir araya gelerek KBB cerrahisinde kullanılan mikroskobun 70 bin lirasını karşıladı. 2015 yılının şubat ayından bu yana vakıf olarak vatandaşlarımızın katkıları ile Kaş Devlet Hastanesi'ne bugünün parasıyla yaklaşık 3 milyon liralık cihaz sağladık. Bu cihazlar sayesinde vatandaşlarımız başka hastanelere taşınmaktan kurtuldu. Vatandaşımızın parası cebinde kaldı. Hastanemiz ve doktorlarımız çok daha iyi hizmet vermeye başladı. 2018 yılında Kaş Devlet Hastanesi'nde toplam 178 bin poliklinik yapıldı. Bu başarı vakfımız öncülüğünde Kaş'ın hayırsever vatandaşlarının katkısıyla sağlandı. Kaş'ın hayırseverlerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!