Kaş Belediye Meclisi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Kaş Belediye Meclisi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 10:17

Kaş Belediye Meclisi toplandı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Halil Kocaer başkanlığında yapıldı.

Kaş Belediyesi kasım ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Halil Kocaer'in açılış konuşmasıyla başladı. 25 meclis üyesinden 24'ünün katıldığı toplantıda, gündemin birinci maddesi olan Çukurbağ Mahallesi Gedife Tepesi arasında yapılması planlanan teleferiğin iş ve işlemlerinin takibi ve tamamlanınca 25 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü.

CHP, İYİ Parti ve bazı Ak Partili üyeler, bölgenin özel proje alanı olduğunu belirterek, "Ortada bir proje yok. Bu şekilde yetki vermek yanlış olur" diyerek itirazda bulundu. Görüşmelerin ardından verilen önergeyle bölgede bir teleferik projesi geliştirilmesi için Belediye Başkanı'na oy çokluğuyla yetki verildi. Gündemin ikinci maddesi olarak belediyeye harita mühendisi alınması ve maaşının belirlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis, eski Kaş Devlet Hastanesi ve çevresindeki 9 bin 136 metrekare alanın turizm amaçlı sosyal tesis olarak 10 yıl süreyle kiraya verilmesini de görüştü. CHP ve İYİ Parti grupları ortak bir önerge vererek, binanın ve alanın yaşlı bakımevi, huzurevi gibi düzenlenmesini istedi. Ancak önerge oy çokluğu ile reddedildi. Ardından alanın kiraya verilmek yerine turizm amaçlı bir sosyal tesis olarak düzenlenmesi, belediye tarafından işletilmesi yönünden önerge verildi. CHP ve İYİ Parti günübirlik sosyal amaçlı tesis koşuluyla 'evet' oyu vereceğini belirtti. Alanın sosyal tesis olarak düzenlenip belediye tarafından işletilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Diğer günden maddelerinin de karara bağlanmasıyla meclis oturumu sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!