Kalkan'da karma sergi

Güncelleme Tarihi:

Kalkanda karma sergi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 14:16

Kalkan'da karma sergi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Kalkan Kültürevi'nde mozaik, cam ve seramik karma sergisi açıldı.

Mozaik sanatçısı Tuğrul Eroğlu ile cam ve seramik sanatçısı Demet Durdu'nun 'Estetik Formlar' adlı karma sergisi, Kalkan Kültürevi'nde açıldı. Serginin açılışına Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, Kalkan'da yaşayan yerli ve yabancı sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Açılışta konuşan Tuğrul Eroğlu, 20 yıldır mozaik sanatıyla uğraştığını kaydetti. Doğal taşlar ve doğal renklerle Roma dönemine ait eserler ortaya çıkarmaya çalıştığını kaydeden Eroğlu, "Özgün çalışmalar yapıyorum. Eserlerimi doğal ortamı olan tarihi kentlerde sergilemeye çalışıyorum. Daha önce Antalya, Kekova, Mersin, Karaman ve Konya'da birçok karma ve kişisel sergiye katıldım. Eserlerimde binlerce yıllık estetik birikimleri, sadece antik kazılarda rastlanan sanat eserleri olmaktan çıkartıp günümüze taşımaya, sanatseverlerle buluşturmaya çalışıyorum. Kadim sanatlardan olan mozaik, cam ve seramiğin bu sergide yaşam bulduğunu göreceksiniz" dedi.

Kalkan Kültürevi yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel ise "Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yılında bir usta bir genç sanatçının eserleri, Roma ve Likya uygarlıklarının yaşandığı Anadolu topraklarında sanatseverlerle buluşuyor. Kalkanlı ve Kalkan'da yaşamını sürdüren sanatseverleri sergiyi görmeye davet ediyorum" dedi.

Sergide, Tuğrul Eroğlu'nun doğal taşlardan yapılmış 15 eseri, Demet Durdu'nun cam ve seramikten oluşan 22 eseri yer alıyor. Sergi 8 Kasım'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!