Jandarmadan önce eğitim sonra denetim

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan önce eğitim sonra denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2019 11:14

Jandarmadan önce eğitim sonra denetim

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde jandarma ekipleri, sorumluluk bölgesindeki okul servis şoförlerine önce eğitim verdi, bir gün sonra da denetim yaptı.

Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timi ekipleri, önce okul müdürlerine, 180 servis şoförüne ve servis sahiplerine Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi ve Kaş Mesleki Lisesi'nde iki grup halinde eğitim verdi. Katılımcılara 'Okul Servis Yönetmenliği' gereği uyulması gerek kurallar anlatıldı. Okul servislerinde bulundurulması zorunlu malzemeler, levhalar, uyulması gereken trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Özellikle hız limitleri konusunda uyarılar yapıldı. Ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu maddeler, uyuşturucu kullanan kişiyi tespite yönelik olarak bilgilendirme yaptı.

Bir gün sonra ise araçlarda kontrol yapıldı. Servis araçlarının sürücü ve yeterlilik belgeleri, araçlarda bulunması gereken 'dur', öğrenci servisi levhaları, ilk yardım çantasının kontrolü yapıldı. Araçların içlerinde özellikle emniyet kemerleri, araçların iç donanımı, araçların lambaları kontrol edildi. Ardından öğrencilerin servis araçlarına inip binmelerine eşlik edildi. Öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı kontrol edildi ve yol denetimi yapıldı. Bir günde toplam 132 servis aracı denetlendi.

Kaş Jandarma Komutanlığı yetkilileri denetimleri aralıksız devam edeceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!