İki sanatçıdan ortak sergi

Güncelleme Tarihi:

İki sanatçıdan ortak sergi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2019 10:52

İki sanatçıdan ortak sergi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yaşamını sürdüren ressam Demet Orbay ile Hollandalı ressam ve fotoğraf sanatçısı Cees de Wilde, ikinci ortak sergilerini Kalkan Kültürevi'ne açtı.
Demet Orbay ve Cees de Wilde'nin ortak sergisinin açılışına Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, yerli ve yabancı sanatçılar, iki sanatçının dostları ve sanatseverler katıldı. Sergi, Demet Orbay'ın 9. sergisi, Cees de Wilde'nin 15. sergisi oldu. Demet Orbay'ın 30 yağlıboya, Cees de Wilde'nin 30 fotoğrafının yer aldığı sergi 10 gün açık kalacak.
Ressam Demet Orbay, "Yaşamını Kaş'ta sürdüren iki sanatçı olarak, Kaş'ın ve Kalkan'ın sanat yaşamına katkıda bulunmak için birlikte, ortak ikinci sergimizi açıyoruz. Ben yağlıboya tablolarımda insan psikolojisinin soyut boyutuna fiziksel olarak insan bedenini somut şekilde yansıtıldığını anlatmaya çalışıyorum. Dostum Wilde de fotoğraflarda doğanın renklerine vurgu yaparak güneş ve denizin maddeler üzerindeki etkisinin estetik boyutunu yakalıyor. Kısacası renk cümbüşü tabloların ve fotoğrafların yer aldığı bir sergi. Ortak dileğimiz bu serginin Kalkan turizmine ve Kalkan'ın sanat yaşamına katkı sağlaması" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!