Kansere yeni ışık

Güncelleme Tarihi:

Kansere yeni ışık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2019 10:47

Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Erzurumlu, ‘Prostat Kanserinde Yeni Hücresel Bir Mekanizmanın Aydınlatılması’ alanında yaptığı doktora teziyle YÖK Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

Üstün Başarı Ödülü
SON dönemde yürütülen bilimsel çalışmalarla ön plana çıkan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), yeni bir başarının altına imza attı. SDÜ Eczacılık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yalçın Erzurumlu,‘Prostat Kanserinde Yeni Hücresel Bir Mekanizmanın Aydınlatılması’ alanında yaptığı doktora teziyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.
İKİ ÜNİVERSİTE ÇALIŞTI
Ödülünü Ankara’da düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Erzurumlu, başarının hikayesini Hürriyet’e anlattı. “Başarımızın arkasında ekip çalışması var” diyen Erzurumlu, “Tez çalışmasında Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Petek Ballar hocamız da yer aldı. İki üniversitemizin rektörleri de çalışmayı her aşamada destekledi” dedi.
PARLAK SONUÇLAR
Bilimsel çalışmanın özünde prostat kanserine yönelik yeni değerlendirmelerin yer aldığını vurgulayan Erzurumlu, “Çalışmamız prostat kanserinin oluşumuna etki eden nedenleri, hormonların etkilerini detaylandırdı. Çalışmamıza önemli bilim dergileri de yer verdi. Elimizde gerçekten çok parlak sonuçlar var. Bunların hepsini yakın zamanda bilim dünyası ile paylaşacağız” dedi.
MİLLİ ÇALIŞMA
YÖK Üstün Başarı Ödülü’nü almanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu söyleyen Erzurumlu, şöyle devam etti: “Bu tür çalışmaların yurtdışı desteği olmadan yapılamayacağı yönünde bir kanı var. Biz bu kanıyı ortadan kaldırdık. Çünkü bu kadar detaylı bir çalışmanın tamamı yerli ve milli. Bu anlamda örnek bir çalışma yürüttüğümüzü düşünüyorum.”
ANKARA’DA DESTEK İSTEDİK
Ödül töreninde büyük bir heyecan yaşadıklarını anlatan Erzurumlu, “Cumhurbaşkanımız bize son derece yakın davrandı. Kendisinden destek istediğimizi de aktardık. Rektörlük makamından aldığımız desteğin de artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Umarım çalışmamız bilim dünyası açısından yeni gelişmeleri ortaya koyar” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!