Kaleye’ gol atmak üzereyim

Güncelleme Tarihi:

Kaleye’ gol atmak üzereyim
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2019 10:50

Cumhur İttifakı’nın Konyaaltı Belediye Başkan adayı Gaye Doğanoğlu, yerel seçime günler kala Hürriyet’e konuştu. Doğanoğlu, “Menderes Türel ve bizim projelerimizle Konyaaltı çift kanatla uçacak” dedi.

Haberin Devamı

HİZMET BİNAMIZ HUZUR EVİ OLACAK

Cumhur İttifakı’nın Konyaaltı Belediye Başkan adayı Gaye Doğanoğlu seçildiği takdirde yapacağı projeleri Hürriyet’ten Bikan Karaca ve Salim Uzun’a anlattı. Doğanoğlu, makam binasını sosyal kültür merkezine dönüştüreceğini belirterek, “Çünkü halkın olanı halkla paylaşmak lazım. Biraz daha ilerde mevcut hizmet binasını huzur evi yapacağım” dedi.
Ankaralı olduğunuzu biliyoruz. Antalya ile yollarınız nasıl kesişti?
Kulak burun boğaz uzmanı olan eşimin tayini nedeniyle Antalya’ya yerleştik. ‘Mavi ile yeşilin buluştuğu, Toroslar’ın zirvesindeki beyazla bezendiği bu kadar güzel bir ilde ne yaparım’ diye düşündüm. Yapılabilecek en güzel iş turizmdi. Kendi seyahat acentemi kurdum ve Antalya’nın bütün güzelliklerini yerli ve yabancı konuklarımıza zevkle anlattım. Kokart alarak İngilizce, İtalyanca turist rehberliği yaptım.
Yani Türk turizminin gelişmesine sizin de katkınız oldu.
Çalıştığım şirketlerdeki çok değerli turizmcilerle birlikte yurt dışındaki fuarlara katıldım. Sadece Avrupa’ya değil, Rusya’dan Kuzey Afrika ülkelerine, Kuzey Avrupa ülkelerinden Orta Asya ülkelerine kadar yelpazeyi genişlettik. Antalya’yı bu seviyeye kadar getirdik. Antalya turizminin gelişmesinde benim de bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana.
İtalya fahri konsolosluğu da yaptınız. Bu görevin kariyerinize katkısı oldu mu?
Elbette oldu. İtalya hükümeti, 1990 yılında Türkiye ile İtalya kültürüne yaptığım katkılardan dolayı Margaret Thatcher gibi ünlü isimlere verilen “Adelaide Ristori” nişanına beni layık gördü. 1991 yılında da İtalya fahri konsolosu oldum ve 1998 yılına kadar bu görevimi yürüttüm.

Kaleye’ gol atmak üzereyim


Peki, siyasi yaşamınız nasıl başladı?
1994 yılında Muratpaşa Belediyesi’nde seçilen ilk kadın meclis üyesi olarak siyasi hayatıma başladım. Tesadüf seçimler o zaman da 31 Mart’ta yapılmıştı. 3 dönem Muratpaşa’da bir dönem de Konyaaltı’nda olmak üzere 4 dönem belediye meclis üyeliği yaptım.
Avrupa Konseyi’nde de görev aldınız. Bu göreviniz devam ediyor mu?
1994 yılında belediye meclis üyesi seçildikten kısa bir süre sonra, Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi temsil etmek üzere atandım. Avrupa Konseyi 1949 yılında Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu bir kurum. Bugün 47 üye ülkesi bulunan bu kurumda milli heyet başkanı olarak görev yaptım. Şu an hala Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin başkan vekiliyim. 2-3 ay önce yapılan seçimlerde 6’ıncı kez seçildim.
Konyaaltı için neler hayal ediyorsunuz?
Boğaçayı Toroslar’dan geliyor. Toroslar aslında “torro” yani boğa demek. Onun için Boğaçayı denilmiş. Ben de Boğaçayı gibi 40 yıllık tecrübe ve birikimlerimi Konyaaltı’na yönlendirmek istiyorum. Bu da bir tesadüf değil; Konyaaltı’nda 38 farklı milletten insan yaşıyor. Ben de dünya standardında bir Konyaaltı diyorum. Çok az olan kardeş kentler sayısını artırmalıyız. Gençlerimizi kültürel etkinliklerle desteklemeliyiz.
Gençlere yönelik fikirleriniz var mı?
Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğrencileri teknoloji, akıllı kent uygulamaları için başka ülkelere göndermeliyiz. ‘Bu belediyenin işi değil’ dememek lazım. Belediye vatandaşın evidir. 38 farklı millet sosyal- kültürel bir birliktelik yaşasın. Mesela ben giysi müzesi yapmak istiyorum. 38 farklı milletten insanlar geleneksel kıyafetlerini getirsin saklayalım. Mutfak sanatları müzesi yapalım. Uluslararası kano, yelken kayak yarışları yapılsın.
Somut projeleriniz neler?
Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Antalya’da en güzel projeleri Konyaaltı’nda hayata geçirdi. Sahil projesi, Boğaçayı projesi, Tünektepe, mola evleri bunlardan bazıları. Bu dönem de en güzel projeler Konyaaltı’nda. Metro Konyaaltı’ndan başlayıp Kundu’ya kadar gidecek. Boğaçayı projesinin ikinci ve üçüncü etapları yapılacak. Film platosu, safari park binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak. Benim en önemsediğim proje ise yeni bir Kent Meydanı olacak.
Eğer sandıktan siz çıkarsanız nasıl bir yönetim anlayışınız olacak?
Sosyal bir Konyaaltı, her bireye söz veren bir Konyaaltı, nefes aldıran bir Konyaaltı ve dünya standartlarında bir Konyaaltı için yola çıktım, geliyorum. Konyaaltı’nı kazanırsam bu anlattıklarımın çok daha fazlasını yapacağım. Doğal güzellikleri koruyarak ama geliştirerek, katılımcı bir şekilde Konyaaltı’nı yöneteceğim. Heyecanla kolları sıvadım, rahat bir şekilde yola çıktım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in ve bizim projelerimizle Konyaaltı çift kanatla uçacak.
Kaleye’ gol atmak üzereyim


KADIN VURGUSU
Sokaktaki hava nasıl? Seçmen size nasıl yaklaşıyor?
Sorunları dinliyoruz çözüm üretiyoruz. Ama seçmen ‘Her gelen söz verdi’ diyor. Ben de onlara ‘Size hep erkekler söz verdi. İlk defa bir kadın söz veriyor ve ben sözümü tutacağım’ diyorum.
Anket yaptırıyor musunuz?
Anket çalışması yapılıyor. Oylarımızın her geçen gün yükseldiğini de biliyorum ancak kesin sonuçları görmek istemiyorum. Çıktığım yolda heyecanımı artıracak ya da ruhumu geriye çekecek bir sonuç duymak istemiyorum.
Seçim sonuçlarından umutlu musunuz?
Finale koşuyorum, ipi göğüslemeye hazırım. Buraya CHP’nin kalesi deniyorsa ben o kaleye golü atmak üzereyim. Çünkü kadınım ve Konyaaltı profiline uygun bir siyasetçiyim.
Kadın seçmenin size yönelik tavrı nasıl?
Hep erkek belediye başkanının arkasındaki birinci kadın oldum. Seçim çalışmamda CHP’li kadınlarla karşılaştım. Onlara da broşür verdim, Atatürkçü bir kadın olarak oy istedim. Her kesimden oy alacağıma da eminim.
Başkan olursanız belediye hizmet binası ile ilgili farklı bir bakış açınız olacak sanırım.
Evet. Makam binasını sosyal kültür merkezine dönüştüreceğim. Çünkü halkın olanı halkla paylaşmak lazım. Biraz daha ilerde hizmet binasını farklı bir yere taşıyıp mevcut hizmet binasını huzur evi yapacağım.
12 AY TURİZM YAPACAĞIZ
Bu ilçede neden yüzme, yelken okulu yok? Neden Saklıkent’te kayak okulu yok? Neden bu okullar yapılıp şampiyon sporcular yetiştirilmiyor? Biz bunu yaparsak turizm de gelişir. Kemer’e 5 milyon turist geliyor ama Konyaaltı’nı transit geçiyor. Biz bu sistemi yeniden düzenleyeceğiz, 12 ay turizm yapacağız.
HER ALANDA YENİLİK
Boğaçayı’nın ikinci etabına yapılacak kent meydanı, milli bayramlarımızın kutlanacağı bir alan olacak. Aynı zamanda yerleşik yabancılar da kendi özel günlerini kutlayabilecek. Modern pazar yerleri, Doyran mesire alanı, gökkuşağı kültür merkezi, sağlıklı yaşam merkezleri, engelsiz sevgi merkezi, kültür sanat merkezleri de projelerimiz arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!