Kalekapısı’nda ‘kedi evi’ referandumu

Güncelleme Tarihi:

Kalekapısı’nda ‘kedi evi’ referandumu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2019 10:54

Antalya Kalekapısı’nda 200’e yakın kediye yuva olan kedi evleri, bölge esnafı ile hayvan severleri karşı karşıya getirdi. KALEDER, tartışmanın son bulması için referandum çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

KEDİ EVİ İÇİN OYLAMA ÇAĞRISI
ANTALYA Kalekapısı’ndaki faytonların Büyükşehir Belediyesi kararı ile faaliyetlerine son verilmesi bölgede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Faytonların beklediği saat kulesinin 10 metre ilerisinde yaklaşık 200 kediye ev sahipliği yapan Kalekapısı kedi evinin de kaldırılmasını isteyen bölge esnafı ile hayvan severleri karşı karşıya getiren tartışma gittikçe alevleniyor.
KENT İMAJINA ZARAR VERİYOR
Kedi popülasyonunun sürekli artması nedeniyle Kalekapısı çevresindeki koku ve çevre kirliliğinin dayanılmaz seviyeye geldiğini savunan bazı esnaf, “Özellikle yaz ayında koku dayanılmaz hale geliyor. Üstelik kedi evlerinin bulunduğu alanın temizliği de yeterli biçimde yapılmıyor. Biz hayvan düşmanı değiliz ancak her şeyin bir usulü olmalı. Bu yapı kent imajına zarar veriyor” dedi.
EVLERİN TEMİZLİĞİ YAPILIYOR
Bölgede bakımı yapılan kedilerin çevre sağlığına hiçbir şekilde zarar vermediğini vurgulayan Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, şöyle dedi: “Bu alanda her gün temizlik yapılıyor. Kedilerin bakımını da yerel yönetimler üstleniyor. Bu evleri neden kaldırmak istiyorlar anlam veremiyoruz.”
BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURACAĞIZ
“Madem bu evlere yönelik ciddi bir tepki oluştu o zaman Kalekapısı’nda referandum yapalım. Esnaf da yaşayan da fikrini söylesin. Çıkacak sonuca göre kedi evleri ya yerinde kalsın ya da başka bir yere taşınsın. Biz bu talebi Büyükşehir ile paylaşacağız. Tek isteğimiz hayvan dostlarımızın sağlıklı biçimde yaşamlarını sürdürebilmesi.”
KALDIRILMASINA İZİN VERMEYİZ
Kalekapısı kedi evinin temizliği ve hayvanların bakım sürecini yakından takip eden Erka Zor, “Çok üstümüze geliyorlar. Biz hiçbir karşılık beklemeden bu hayvanları sahipleniyoruz. Buna rağmen sosyal medyada ağır tepkiyle karşılaşıyoruz. Bu hayvanlar oluşturulan yapı sayesinde aç kalmıyor, dövülmüyor, tecavüze uğramıyor. Kimsenin bunu bozmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!