Kadınlardan sergiye yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan sergiye yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 11:30

Kadınlardan sergiye yoğun ilgi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - RESSAM Nurdan Nizamoğlu'nun yağlıboya çalışmalarının yer aldığı sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide, Nurdan Nizamoğlu'nun bir kısmı 'nü' çoğunluğu kadına ve çocuğa yönelik şiddeti anlatan resimleri yer aldı. Sergiye kadınların ilgisi yoğun oldu.
Nurdan Nizamoğlu, her resmin bir hikâyesi olduğunu anlatarak, "Eserlerimle, son yıllarda ölümle sonuçlanan, bir türlü önlenemeyen şiddete dikkat çekmek istedim" dedi.
Nurdan Nizamoğlu, "Ben 'nü' ressamıyım. Bu yüzden resimlerimi sergilemekte çok zorlanıyorum. Günümüzde devlete ait birçok galeri 'nü' resimleri kabul etmiyor. Bazı üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde de 'nü' modeller için kadro açılmıyor. Dolayısıyla resim sanatında 'nü' çalışmaları her geçen gün zorlaşıyor" diyerek yaşanan sıkıntıları dile getirdi.
'Nü' çalışmalarını zorluklara rağmen galerilere taşıyıp sanatseverlerle buluşturma çabası gösterdiğini kaydeden Nurdan Nizamoğlu'nun 25 yağlıboya eserinin yer aldığı sergisi 15 Kasım Perşembe gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!