'Kadına şiddette tepki var, azalma yok'

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddette tepki var, azalma yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 13:06

'Kadına şiddette tepki var, azalma yok'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Kadına yönelik şiddet konusunda kınamalar, toplu yürüyüşler, sosyal medya tepkileri, siyasilerin tepkileri hepsi var ama şiddette bir azalma yok" dedi.

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Türkiye'de her yıl yüzlerce kadının şiddet sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti. Türkiye'de her gün 400 kadının şiddete maruz kaldığını, her 3 günde bir 2 kadının şiddet sonucu öldüğünü belirten Hamamcıoğlu, "Kadına yönelik şiddet konusunda kınamalar, toplu yürüyüşler, sosyal medya tepkileri, siyasilerin tepkileri var ama maalesef bunların sonucunda şiddet olaylarında herhangi bir azalma yok. Kanun çok, devamlı yenileri çıkarılarak, çözüm bulunmaya çalışılıyormuş gibi yapılıyor. Ancak şu bir gerçek ki; uygulanışı, takibi ve denetimi yetersiz" dedi.

Mevcut yasaların yetersiz olduğunu savunan Ayşen Hamamcıoğlu, şiddetin toplumsal ve kültürel altyapıya yerleşmeden, reform niteliğinde yaptırımlarla, devlet eli ile denetiminin sağlanmadan çözümünün imkansız olduğunu kaydetti. Ayşen Hamamcıoğlu, “Biz hep sonuçlar üzerinden çözümü konuşuyoruz. Dolayısıyla da şiddet son bulmuyor aksine her geçen gün daha da artıyor. Artık sebepleri konuşmalıyız ve bu sebepleri aynı potada eritmeliyiz. Yeter Artık. Eğitim, fırsat eşitliği, insan hakları, saygı, aile kavramı, şiddetin denetimi ve takibi, sosyal devlet anlayışı sağlam temellere oturtulmalı, sığınılacak tek liman, adil, güvenilir bir yargı ve devlet yapılanması sağlanmalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!