Kaçak etten uzak durun

Güncelleme Tarihi:

Kaçak etten uzak durun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 10:11

İstanbul’da başlayan şarbon paniği Antalya’daki et tüketicilerinin uykusunu kaçırdı. Paniğe gerek olmadığını söyleyen uzmanlar, ‘kaçak etten uzak durun’ uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

 SİVİLCESİ ÇIKAN ŞARBON SANIYOR
İSTANBUL’da yaşanan şarbon paniğinin etkileri Antalyalı et tüketicisini de etkiledi. Tüketici, kasap ve zincir marketlerde satılan etlerin güvenliğini tartışırken, veteriner eşliğinde, yasal mezbahalarda hazırlanan etlerde hastalık olma ihtimali bulunmadığını söyleyen uzmanlar, kaçak et uyarısı yaptı.

HEKİMLER UYARIYOR
Hürriyet’e konuşan Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı, “Veteriner hekim kontrolünde yapılan kesimlerde bu hastalığın tespit edilememe ihtimali yok. Yani demek oluyor ki yasal, damgalı etleri tükettiğimiz takdirde tüketici olarak kendimizi güvene almış oluruz” dedi.

BİLDİRİM ALMADIK
Kaçak et tüketiminin sadece şarbon değil birçok hastalığın yayılmasına neden olabileceğini kaydeden Saygılı, “Antalya’da ve çevre illerde şu ana kadar şarbon hastalığı ile ilgili herhangi bir bildirim almadık. Buna rağmen tüketicinin tedirgin olması doğal. Kurallara uyarsak bu tedirginliğe gerek kalmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜKETİCİ ENDİŞELİ
“Vücudunda sivilce çıkan şarbon oldum sanıyor” diyen Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Ayhan, şöyle devam etti: “Sağlık kuruluşlarına yapılan müracaatların tamamı temiz çıktı. Ama yine de hem üretici, hem de tüketici dikkatli olmalı. Çünkü bu işin şakası yok. Yol kenarında satılan etlerden uzak durulması gerekiyor.”

KAÇAK ET UYARISI
Kasaplarda satılan ete kefil olduğunu vurgulayan Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, şu bilgileri verdi: “Kimse provokasyon yapmaya kalkmasın. Resmi mezbahalarda hazırlanan etten hastalık çıkma ihtimali neredeyse imkânsız. Kaçak kesilen ette ise her türlü hastalık olabilir. Lütfen kaçak etten uzak durun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!