Julia, Türkiye'den gitmek istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Julia, Türkiyeden gitmek istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 13:17

Julia, Türkiye'den gitmek istemiyor

Haberin Devamı

 

Berkay KUNT/ANTALYA, (DHA) - MADAGASKAR'ın en büyük ikinci kenti Toamasina'dan üniversite okumak için Antalya'ya gelen Marie Julia Rivoharisoa (22), mezun olduktan sonra Türkiye'de yaşamak istiyor.

Üniversite eğitimi açısından Madagaskar'ın yetersiz bir ülke olduğunu ve 4 yıl önce Akdeniz Üniversitesi'ni tercih ederek Türkiye'ye geldiğini söyleyen Rivoharisoa, "Şu an Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Bu yıl mezun olacağım. Bir yandan seviniyorum, bir yandan üzülüyorum. Seviniyorum çünkü Antalya'da çok güzel 4 yıl geçirdim ve güzel dostluklar kazandım. Üzülüyorum, çünkü mezun olduktan sonra eğitimimin devamı için Türkiye'den gitmek durumunda kalabilirim" açıklamasında bulundu.

Öncelikli hedefinin yüksek lisans yapmak ve Türkiye'de bir süre daha kalmak olduğunu belirten Rivoharisoa, "Kalabildiğim kadar kalacağım Antalya'da. Türkiye artık benim ikinci vatanım oldu. Gitme düşüncesi bile beni duygulandırıyor. Kaleiçi'nde, Konyaaltı'nda, üniversitemde arkadaşlarımla geçirdiğim güzel anlar aklıma geliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!