İstihdamda kadın farkı

Güncelleme Tarihi:

İstihdamda kadın farkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2019 10:17

TEPAV’ın araştırmasına göre; Antalya’da kadın istihdamı yükselişe geçti. Antalya, kadın istihdamında İstanbul’dan sonra 2’inci sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİ GİTTİ KADIN GELDİ
TÜRKİYE Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile işbirliğiyle hazırladığı ekim ayında yayınlanan İstihdam İzleme Bülteni’ne göre; 2019’da Antalya’da kadın istihdamında ve esnaf sayısında artış yaşanırken, üretimdeki çiftçi sayısı azaldı. Sigortalı çalışan sayısının ve KOBİ istihdamının düşüşe geçtiğini gösteren raporda, Antalya’da kadın iş gücü, esnaf ve kamu çalışanı artışı dikkat çekti.
ANTALYA 2’NCİ SIRADA
İstihdam yıl genelinde azalıştayken , yaz sezonunda artışa geçti. En dikkat çeken istihdam azalışı inşaat sektöründe ve çeşitli ürünlerin imalatında görüldü. Antalya’da en belirgin artış turizm sektörünün etkisiyle kadın istihdamında yaşandı. 2018 ve 2019 karşılaştırmasında sigortalı kadın çalışan sayısındaki yükselişte İstanbul’dan sonra 2’nci sırada yer alan Antalya’da yaklaşık 21 bin artış oldu.
500 ÇİFTÇİ ÜRETİMİ BIRAKTI
Türkiye’de son 1 Yılda kayıtlı çiftçi sayısı 2 bin azalırken, bu düşüşün 4’te 1’i Antalya’da gerçekleşti. Yıl genelinde 48 ilde düşüş yaşanan bu alanda yaz aylarında mevsimlik tarım işçilerinin çalışmasıyla birlikte yükseliş gerçekleşti. Çiftçi sayısı en fazla azalan il Hatay olurken, 10’uncu sıradaki Antalya’da 1 yılda yaklaşık 500 çiftçi üretimi bıraktı. Kamu çalışanı sayısının son 1 Yılda 39 bin arttığı Türkiye’de, yükselişteki iller sıralamasında Antalya İstanbul, Bursa, İzmir, Hatay ve Kırklareli’den sonra 6’ncı sırada yer aldı.
ESNAF SAYISI 10 BİN ARTTI
Son bir yılda esnafın en fazla çoğaldığı iller sıralamasında Antalya, yaklaşık 10 bin artışla İstanbul ve Ankara’dan sonra Antalya 3’üncü sırada yer aldı. Antalya’yı İzmir ve Konya takip etti. 2019’da kentte kamu çalışanı sayısında 2 bine yakın artış yaşandı. İşsizliği ödeneği bekleyenlerin sayısının en fazla arttığı iller arasında Antalya, bin 813 kişilik artışla 10’uncu sırada, işsizliği ödeneği alan sayısının en çok yükseldiği illerde ise Antalya bine yakın artışla 8’inci sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!