İLK GÜNDEM EXPO ALANI

Güncelleme Tarihi:

İLK GÜNDEM EXPO ALANI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 10:17

Antalya’da 1.8 milyar TL yatırım yapılan EXPO 2016 sergi alanının nasıl değerlendirileceği konusu yeni hükümetin öncelikli gündemi arasında yer alacak.

Haberin Devamı

 

ANTALYA’nın Aksu İlçesi’ndeki bin 121 dönüm alan üzerine kurulan ve 1.8 milyar TL yatırım yapılan EXPO 2016 sergi alanının nasıl değerlendirileceği konusu yeni hükümetin ilk gündemleri arasında yer alacak. Bahçelerin bakımı amacıyla geçici olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilen alanda üniversite ve sağlık kampüsü yapılması fikri öne çıkıyor.

TEKLİFLER ALDIK

EXPO alanının nasıl değerlendirileceği ile ilgili gündeme gelen fikirleri ve bundan sonra izlenecek süreci Hürriyet ile paylaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Çok farklı görüşler var. Hatta içerden ve dışardan proje teklifleri de aldık. Burası gerçek anlamda önemli bir cazibe merkezi olmalı. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

ERDOĞAN’IN GÜNDEMİNDE

Haberin Devamı

“EXPO ana gündemimizde” diyen Çavuşoğlu, “Bu alanın ulaşımı çok iyi noktada. Raylı sistem de var. Şu an Tarım Bakanlığımız alanın bakım işlerini ayrıntılı biçimde yürütüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da konuyla bizzat ilgileniyor. Hatta Antalya’da yaptığı son mitingden hemen sonra alanın nasıl değerlendirileceği konusunu konuştuk” diye konuştu.

HER FİKRE AÇIĞIZ

Kaya Holding’in Başkan Yardımcısı Doruk Kaya’nın “Formula 1’i Antalya’ya getirmeliyiz. Antalya’daki Expo alanı Formula 1 pistine dönüştürebilir” önerisini de değerlendiren Çavuşoğlu, şöyle dedi: “Biz her türlü fikre açığız. Hiçbir fikri de peşinen reddetmiyoruz. Çünkü ne kadar çok fikir olursa burada yapılacak olan proje o kadar halka hitap eder.”

SÜREKLİLİK ÇOK ÖNEMLİ

“Ancak burada yapılacak olan çalışmanın süreklilik arz etmesi gerekiyor. Formula 1’i buraya yapabilirsiniz ama organizasyon senede 1 defa olur. Bir gün test sürüşü yapılır, 1 gün yarış. Geri kalan 363 gün ne yapacağız? İşte biz olaya bütün olarak bakıyoruz. Bütün öneriler masada. En kısa sürede kent dinamiklerini de memnun eden bir projemiz olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!