İHD'den nefret cinayetleri tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İHDden nefret cinayetleri tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 10:32

İHD'den nefret cinayetleri tepkisi

Haberin Devamı

Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA) - İNSAN Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi sözcüsü Deniz Yıldırım, nefret cinayeti sanıklarına verilen cezaların caydırıcı olmadığını söyledi.

İHD Antalya Şubesi tarafından 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Kalekapısı Meydanı Attalos Heykeli önünde toplanan İHD Antalya Şubesi üyeleri, nefret cinayeti sanıklarına verilen cezaların caydırıcı olmadığını iddia etti. Grup adına açıklama yapan İHD Antalya Şube sözcüsü Deniz Yıldırım, transların toplum tarafından dışlandığını kaydetti.

Transların iş bulabilirlerse iş yerlerinde işveren ve mesai arkadaşları tarafından, okulda öğretim görevlisi ve sınıf arkadaşları tarafından, yaşadıkları mahallede ev sahibi ve mahalle sakinleri tarafından sözel, psikolojik, ekonomik ve hatta fiziksel şiddete maruz bırakıldığını belirten Yıldırım, "Anayasal haklarından yararlanamayan ve seks işçiliği yapmak zorunda kalan binlerce trans kadın var. İkili cinsiyet sistemi kendi gibi olmayanlara tahammül edemiyor. Bu yüzden translar toplumdan soyutlanmış şekilde yaşıyor ve toplumun bir parçası değillermiş gibi uçuruma sürükleniyorlar. Türkiye en çok nefret cinayetinin yaşandığı ülkelerden birisidir ancak verilen cezalar caydırıcı değildir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!