HEM DESTEK HEM ÖNERİ

Güncelleme Tarihi:

HEM DESTEK HEM ÖNERİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2018 10:29

Ek teşvik ve yeni düzenlemelerin iş dünyasının önünü açacağı görüşünde olan Antalya iş çevreleri, sanayi şirketleri için doğalgaz ve elektrik yükünün gündeme alınmasını istiyor.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yıl öncesinde açıkladığı destek ve indirim paketleri, iş dünyası ve bireysel tüketicileri sevindirdi. Özellikle elektrik, doğalgaz indirimi ile asgari ücret teşviki 2019 ekonomik veri beklentilerini artırdı. Teşvik paketinin bazı konularda sınırlı kalması ve tarih belirsizlikleri ise eleştiri konusu oldu.

İŞVEREN DESTEKLENMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını sıcağı sıcağına Hürriyet’e değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, “Asgari ücretin yükseltilmesi gerekliliğini geçen mecliste gündeme taşımıştık. Belli ölçüde bu sağlandı. Tabi işverenin üzerine binen yükün de gündeme alınması şart. Eğer bu sağlanamazsa özel sektör belli oranda zorlanacaktır” dedi.

TARİH NETLEŞMELİ

Haberin Devamı

Elektrik ve doğalgaz indiriminin piyasaya olumlu yansımaları olacağını kaydeden ATSO Başkanı Çetin, “Bu indirimin ne kadar süreli olacağı belli değil, bunun da netleşmesi şart. Eğer bu netleşirse önümüzü daha iyi görürüz. Her şeye rağmen yeni döneme daha umutlu bakmalıyız. Yapılacak ek teşvikler ve yeni düzenlemelerle iş dünyasının önü açılacaktır” diye konuştu.

KAYIT DIŞI VURGUSU

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, şunları dile getirdi: “Yapılan açıklamaların iş dünyası açısından çok olumlu olduğuna inanıyorum. Vergilerin düşürülmesiyle ilgili iradeyi kesinlikle destekliyoruz. Bu kayıt dışını da kontrol altına alacaktır. Konutlardaki doğalgaz ve elektrik indirimi de paranın iç dolaşımında faydalı olacağını düşünüyorum. Sanayi şirketlerinde kullanılan doğalgaz ve elektrik yükü de gündeme alınmalı.”

SEKTÖREL AYRIM ŞART

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Sadi Kan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemine giren konuların tamamı iş dünyası için büyük önem taşıyor. Ancak teşvikler planlanırken mutlaka sektörel ayrım da yapılmalı. Özellikle dijital ortamda çalışma yapan, ülkeye katma değer kazandıran sektörler desteklenmeli. Biz 2019 paketi içindeki tüm verileri inceleyip sektöre yansımalarını tekrar tekrar ele alacağız” dedi.

DESTEK GENİŞLEMELİ

Haberin Devamı

“Teşvikler iş dünyası için çok önemli” görüşünü ifade eden Alanya Sanayici İşadamları (ALSİAD) Derneği Başkanı Akın Tabaklar, “2018 yılı iş insanları açısından hayli zorlu geçti. Belli konularda teşviklerin yetersiz kaldığını da söyleyebilirim. Tabi 2019 yılına yeni umutlarla giriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının özellikle istihdam konusundaki açıklamaları çok önemli. Umarım bu açıklamalar detaylandırılır ve daha çok iş insanının bu teşviklerden yararlanması sağlanır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!