GSF 20. yılını coşkuyla kutladı

Güncelleme Tarihi:

GSF 20. yılını coşkuyla kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2019 10:25

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 20. yaşını hem kampüste hem de şehir merkezinde gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı.

Haberin Devamı

TOPÇULAR’DAN KAMPÜSE SANAT YOLCULUĞU
EĞİTİM öğretim yaşamına 1999 yılında Topçular’daki fakülte binasında resim, heykel, grafik, seramik bölümleriyle başlayan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) şimdi üniversite kampüsünde yıllar süresince bünyesine kattığı fotoğraf, sinema tv, müzik, geleneksel Türk el sanatları, moda ve tekstil tasarımı, sahne dekorları ve kostümü bölümleriyle bu yıl 20. yaşını kutluyor. 20. yıl kutlamaları kapsamında 2019 yılı süresince bir dizi etkinlik yapan GSF, son olarak 20. Yıl Kutlama Töreni ve Mezunlar Sergisi’ni gerçekleştirdi.
ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK
Törende konuşan GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, “Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak 20 yılı geride bıraktık. Emekle özveriyle çalışılan dile kolay bir 20 yıl aslında bu. Birçok önemli çalışmaya hep birlikte imza attık. Atmaya da devam ediyoruz. Şu anda fakültemiz 1280 öğrencimiz, 10 bölümümüz ve 88 akademisyenimizle eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor” diye konuştu.
ŞEHİRLE İÇ İÇE KUTLAMA
GSF 20. Yıl Kutlama Etkinlikleri Genel Koordinatörü ve GSF Müzik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu da, fakültenin kuruluşunun 20. yılını resimden müziğe, seramikten heykele, sinemadan fotoğrafa kadar güzel sanatların tüm alanlarını içine alacak şekilde hem üniversite kampüsünde hem de şehir merkezinde bir dizi sanatsal ve kültürel etkinliklerle kutladıklarını açıkladı. Paşaoğlu, “Yapabileceğimizin en iyisini yapmak gayret ve çabası içerisinde, tüm değerli bölüm koordinatörleri ile görüş alışverişi gerçekleştirdik. Dolu dolu geçen 20 yılın gururunu, varlık sebebimiz sevgili öğrencilerimizle, sanata ve bilime önem veren ve bizleri her daim destekleyen sevgili Antalyalılarla iç içe kutlamak bizleri çok mutlu etti” dedi.
DUYGUSAL ANLAR
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Osman Eravşar ve dekan yardımcısı Doç. Dr. Semih Büyükkol, GSF’de 20. yılını dolduran akademik ve idari personele belge ve hediyelerini sundu. Tören sinema tv ve fotoğrafçılık bölümü öğretim üyelerinin hazırladığı ‘20. Yıl Belgeseli’ ile ‘Geçmişten Günümüze (Topçular’dan Kampüse) GSF Arşivinden Fotoğraflar’ gösterimiyle devam etti. Gösterim sırasında bir çok akademisyen duygusal anlar yaşadı.
MÜZİK ZİYAFETİ
Kutlamalar kapsamında Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları ve GSF öğretim elemanlarının katkısıyla müzik dinletisi sunuldu. GSF piyano öğretim elemanı Alev Türkkan Özcan ile ANTDOB keman sanatçısı Demet Emen’in çeşitli eserleri seslendirmesiyle başlayan müzik dinletisinin ardından sahneye ANTDOB sanatçıları mezzo-soprano Gülçin Gültekin ve tenör Burak Pektaş ile ANTDOB orkestra piyanisti Metin Kiper çıktı.
İTALYA’DAN AZERBAYCAN’A
Gülçin Gültekin, İspanyol besteci Fernando J. Obradors’un ‘El Vita’ adlı eserini, Burak Pektaş da İtalyan şarkıcı ve besteci Eduardo Di Capua’nın ‘O Selo Mio’ ve Azerbaycanlı besteci Tofiq Quliev’in ‘Akşam Mahnısı’ eserlerini seslendirdi. İzleyicilerden tam not alan sanatçıların dinleti sonunda birlikte seslendirdiği Tevfik Güliyev’e ait ‘Yalgızam’ adlı Azeri eser ise uzun süre ayakta alkışlandı. Dinletinin ardından GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Seramik bölümü öğretim görevlisi Faruk Manici’nin 20’nci yılına özel hazırladığı panonun açılışını gerçekleştirdi. Tören, Doç. Dr. Terlan Mehdiyeva Azizzade’nin küratörlüğünde mezun öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergi açılışı ve kokteyle sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!