GÖNÜLLÜ AVUKATLAR SEÇİMİ İZLEYECEK

Güncelleme Tarihi:

GÖNÜLLÜ AVUKATLAR SEÇİMİ İZLEYECEK
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 11:42

Antalya Barosu, 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde sandık güvenliğinin sağlanmasına katkı koymak için harekete geçti.

Haberin Devamı

PARLAMENTER sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişi öngören 24 Haziran seçimleri için harekete geçen Antalya Barosu, seçim ve sandık güvenliğinin sağlanması amacıyla ‘Seçim Güvenliği Komitesi’ oluşturulmasına karar verdi.

İSİM LİSTESİ HAZIRLANIYOR

Komitede görev alacak avukatların talebe göre belirleneceğini söyleyen Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde görev almak isteyen avukat arkadaşlarımız ilçe tercihlerini yaparak isimlerini bize bildirecek” dedi.

GÖNÜLLÜ AVUKATLAR SEÇİMİ İZLEYECEK

MÜŞAHİT KARTI İSTENECEK

Listelerin 18 Mayıs Cuma gününe kadar kesinleşeceğini vurgulayan Balkan, “Avukat listelerimiz ve görev talep ettikleri ilçeler belirlendikten hemen sonra seçime katılan bütün partilerden müşahit kartları isteyeceğiz. Bu kartlar sayesinde de seçim güvenliğinin hukuki olarak sağlanmasına katkı sunacağız” diye konuştu.

SEÇMENE AVUKAT DESTEĞİ

Haberin Devamı

Komite yönetiminin 4 avukattan oluştuğunu belirten Balkan şöyle devam etti: “Çalışmamızla ilgili tüm üyelerimize mesajla bilgilendirme yaptık. Amacımız adil, eşit ve özgür bir seçim yapılabilmesine katkı sunmak. Bu kapsamda seçim noktalarında görev alıp seçmenin olası sorularını da yanıtlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!