GODINA’NIN AVUKATI: TAPUDA ŞERH YOK

Güncelleme Tarihi:

GODINA’NIN AVUKATI: TAPUDA ŞERH YOK
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2019 10:57

Alanya Kalesi’nde surlardaki evinde yasa dışı tadilat yaptıran Avusturyalı Walter Godina, eve 727 bin lira değer biçildiği yönünde kendisine tebligât gelmediğini söyledi.

Haberin Devamı

ALANYA Kalesi’nin Ehmedek bölgesindeki 2 bin 100 yıllık tarihi duvarlarına pencere, beton korkuluk ve su gideri gibi yasadışı tadilat yaptırarak surlarda yıkıma sebep olduğu gerekçesiyle Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Avusturyalı Walter Godina, ardından mülkleriyle ilgili kamulaştırma iddialarıyla gündeme geldi. Surların üzerinde bulunan eve 727 bin lira değer biçildiği yönünde haberleri medyadan takip ettiğini belirten Walter Godina’nın, kendisine bu konuda hiçbir tebligat gelmediğini söylemesi akıllarda soru işareti yarattı.

YETKİ MÜZE VE KURUL’DA
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya Kalesi üzerindeki mülklerle ilgili yasal sorumluluğun belediyede olmadığını, tarihi alandaki çalışmaların Alanya Müze Müdürlüğü ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından yürütüldüğünü dile getirdi. Yücel, “Kamulaştırma kararı alındığını biliyoruz. Ama bize kamulaştırmaya ve evin değerine ilişkin henüz resmi bir tebligat gelmedi” şeklinde bilgi verdi.

Haberin Devamı

TAPUYA ŞERH DÜŞÜLMEDİ
Kamulaştırmayla ilgili kendilerine tebliğ edilmiş hiçbir karar olmadığını söyleyen Walter Godina’nın avukatı Mehmet Bekar, “Ne Alanya Belediyesi’nde ne Tapu İdaresi’nde ne de Antalya Valiliği’nde bu konuda bir işlem var. Mülklerin tapusuna kamulaştırılacağına dair bir şerh düşülmesi gerekirdi. Tapunun üzerine bir şerh düşülmemiş” dedi.

İMARDA DEĞİŞİKLİK YOK
Kamulaştırma için imar planı değişikliğinin de yapılması gerektiğini belirten Bekar, “Bölgede öyle bir çalışma da yapılmadı henüz. Mülklerin olduğu alana gelmeden tespiti nasıl yaptılar? Kamulaştırma kararı verilip değer tespiti yapılsaydı kurumların bilgisi olması gerekirdi. Resmi bir yazı gelmesi gerekiyor ki işlem yapabilelim. Ama elimize bugüne kadar gelen hiçbir resmi belge yok. Bize tebliğ edilen bir karar yok. Valilik ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri de bu konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi” diye konuştu.

FİYAT BELİRLEME ÇALIŞMASI
Alanya Müze Müdürlüğü, Walter Godina hakkında Alanya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda Kıymet Takdir Komisyonu’nca oluşturulan teknik ekiple, değer tespit çalışmasının başlatıldığı duyurulmuştu. Değer Tespit Komisyonu’nun 132 metrekarelik ev ve çevresiyle ilgili Alanya Müze Müdürlüğü’nün emsal satışlarının yanı sıra Alanya Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Alanya Tapu Müdürlüğü, bölgedeki emlakçılardan bilgi alarak fiyat belirleme çalışması yaptığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!