GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ YATIRIMI ANLATACAK

Güncelleme Tarihi:

GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ YATIRIMI ANLATACAK
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2019 10:39

Batı Akdeniz’deki üniversiteler ve iş dünyası aktörlerinin zirvesi niteliğindeki ANSİAD Girişimcilik Günleri’nin bu yılki gündemi Antalya’da ‘melek yatırım’ ağı oluşturmak.

Haberin Devamı

ANTALYA Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Girişimcilik Günleri, 2 Kasım ve 12 Aralık tarihleri arasında iş dünyası ile gençleri buluşturacak. Batı Akdeniz’de 6 üniversiteyi, tüm meslek odalarını, kente şeklini veren kanaat önderlerini, genç girişimci ve kadın girişimci kurullarını, yerel yönetimleri, BAKA, İŞKUR, KOSGEB gibi kamu kurumları ile işbirliği ile düzenlenen organizasyonda hedef, gençleri yeni girişimcilik anlayışıyla buluşturmak. Bu yıl dünyada hızla yükselen melek yatırımcılık çalışmalarına odaklandıklarını söyleyen ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın, “Bu sistemin Antalya’da bir modelini oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ YATIRIMI ANLATACAK


TEKNO YATIRIMCILAR ZİRVESİ
Melek yatırım ağlarına Antalya’yı dahil etmek amacıyla İstanbul Start Up Angel ile bir dizi çalışma yaptıklarını belirten Işık Yargın, “Antalya Organize Sanayi Bölgesi de, Antalya Büyükşehir Belediyesi de kuracağımız sistemin olmazsa olmaz tarafları. 14 Kasım’da Türkiye’nin çeşitli illerinden tekno yatırımcıların katılacağı ve iş insanlarının kendilerini melek yatırımcı olarak dönüştürdükleri bir modeli tanıtmak üzere Antalya’da bir organizasyon gerçekleştireceğiz. İş Fikri Yarışması’nın 15 Kasım’da üniversitede yapılacak finalinde bu yatırımcılar jüri üyesi olarak üniversite öğrencilerinin iş fikirlerini değerlendirecekler” şeklinde bilgi verdi.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ YATIRIMI ANLATACAK

ANTALYA’NIN İLK HEKATONU
Girişimcilik Günleri kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi veren Yargın, bu yıl gerçekleştirilecek ‘Antalya Hekatonu’ ile bir ilke daha imza atacaklarını dile getirdi. Yargın, “ANSİAD olarak bu yıla kadar üniversitelerde fikir kampları yapıyorduk. Bu yıl ilk defa teknoloji girişimleri üzerine iş fikirleri üretmek amacıyla bir hekaton düzenleyeceğiz. Üniversitelerden katılacak olan 100 öğrenci 58 saat boyunca hem fikirlerini teknoloji girişimine nasıl dönüştüreceklerinin eğitimini alacaklar; hem de teknoloji projelerini ortaya koyacaklar. Bu sürenin sonunda da jürinin karşısında fikirlerini savunup ödüllerine kavuşacaklar. Bu çalışmayı Habitat Derneği ve Vodafone Vakfı işbirliği yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ NESİL LABORATUVAR
‘Girişimciliğin Ortak Dili’ adlı Avrupa Birliği projesini 15 yıllık çalışmanın ürünü olarak hazırladıklarını ve bu projenin sivil toplum kurumları arasında en yüksek fonu aldığını aktaran Yargın, sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuda Muratpaşa Belediyesi ile protokoller imzalandı. Proje kapsamda girişimcilik ekosistemine yeni nesil bir prototip üretim laboratuvarı kazandıracağız. 2 Kasım’da yapılacak olan Liseler Arası Fikir Şenliği, Antalya’da pilot çalışma olarak ilerliyor. Daha sonra bölgeye yaymayı hedefliyoruz. Lise çağındaki çocuklar mentörler tarafından oyunlar aracılığıyla teknoloji girişimciliğine özendiriliyor. Girişimcilik ve Sorumluluk Taşıyan Liderlik adı altında düzenlenecek felsefe etkinliğine Prof. Mathias Johannes Christof Schuz konuk olacak. Ayrıca Bekir Bülend Özsoy ile tarih konferanslarında tarih ve girişimciliğin nerelerde buluştuğu anlatılacak. TÜSİAD Başkanı Simone Simone Kaslowski’nin konuşma yapacağı 12 Aralık’taki final gecesinde iş fikri yarışmasından ödül alanlara ödüller teslim edilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!