Gençlere örnek oldu

Güncelleme Tarihi:

Gençlere örnek oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 09:24

Bilim şenliği için deney yaparken meydana gelen patlamada 2 elini ve sol gözünü kaybeden 18 yaşındaki Altuğ Özışık, mühendis olmak için ilk adımını attı.

Haberin Devamı

AZMİYLE ÖNE ÇIKTI
TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Gözlemevi’nde (TUG) baş uzman olarak çalışan babası Tuncay Özışık’la bilim şenliği için deney yaparken meydana gelen patlamada 2 elini ve sol gözünü kaybeden ve hastanede sorduğu “Ellerim iyileşir mi” sorusuyla Türkiye’nin zihnine kazınan 18 yaşındaki Altuğ Özışık, mühendis olmak için ilk adımını attı.

BURS KAZANDI
Yaşadığı büyük travmaya rağmen hayat ışığını hiç kaybetmeyen hatta amatör müzisyenlik çalışmalarına devam eden Altuğ, İstanbul’daki özel bir üniversitenin yazılım mühendisliği bölümüne kabul edildi. Sınav puanları yerine kişisel özellikler ve yeteneklerin değerlendirildiği mülakatı başarıyla geçen Altuğ, üniversite sınavından aldığı puan bakılmaksızın tam burslu olarak yazılım mühendisliği lisans eğitimine başladı.

Haberin Devamı

OKULA BAŞLADI
Altuğ’un hazırlık sınıfındaki eğitimlerine başladığını kaydeden Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat, “Altuğ çok azimli bir çocuk. Sadece İngilizce ile ilgili biraz eksiği vardı. Hazırlık sınıfında bu eksiği gideriyoruz. Kendisiyle de sürekli irtibat halindeyiz. Hayat enerjisi sayesinde okula çok kısa sürede adapte oldu. Okulu başarıyla bitireceğine ve iyi bir mühendis olacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

BABASI ANLATMIŞTI
Altuğ’un mühendislik hayalini Hürriyet’e anlatan baba Tuncay Özışık, şöyle demişti: “Altuğ’un morali çok iyi. Gelecek planlarında en ufak bir değişiklik yok. Elektrik-Elektronik Bölümünü hedefliyor. Mühendis olmak istiyor. Hatta robotik protezlerle ilgili çok detaylı çalışmalara başladı. Şu ana kadar birkaç model üretti. Bu modelleri geliştirme aşamasında.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!