Geçmişi tuvale resmetti

Güncelleme Tarihi:

Geçmişi tuvale resmetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 12:19

Geçmişi tuvale resmetti

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - YEDİARIKLAR Sanat Grubu'nun ressamlarından Nihal Üçyıldız, Anadolu'nun gelenek ve göreneklerini siyah beyaz resmetti. Üçyıldız, ürettiği nostalji tabloları 'Geçmişten Tuvale' adını verdiği 5'inci kişisel sergisinde beğeniye sundu.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Sanat Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Yediarıklar Sanat Grubu Başkanı Nuri Sezen, sergi sahibi ressam Nihal Üçyıldız birlikte kesti. Kaçmaz, eserleri incelerken geçmişe yolculuk yaptığını, çocukluk yıllarını hatırladığını belirterek, sanatçı Üçyıldız'ı kutladı.

Nihal Üçyıldız'ın 'Kerpiç Duvarlar' adlı çalışmalarının ardından tuvallerine aktardığı geçmişin izleri, sanatseverlerde hayranlık uyandırdı. Yediarıklar Sanat Grubu Başkanı Nuri Sezen, "Atölyemiz ressamı Nihal Üçyıldız'ın yeteneğine hayranım. Çok güçlü bir fırçası var" dedi, gurur duyduğunu söyledi.

Ressam -Üçyıldız ise "Bir yıl önce ressam Nuri Sezen'in önerisiyle geçmişi resmetmeye başladım. Ben de eski adet gelenek-göreneklerle büyüdüm. Hayal ederek, eski fotoğraflara bakarak o günleri tuvallerimde canlandırdım. Hayatta olan ve olmayan aile büyüklerimizi de tuvale yansıttım. Her yaptığım resim beni çok duygulandırdı, heyecanlandırdı, geçmişe taşıdı" diye konuştu.

Resim sanatıyla gençlik yıllarında tanışıp, 2011'den itibaren profesyonel olarak çalışmalarını sürdüren Nihal Üçyıldız, Aksaray'daki Gelveri Sanat Evi'nden, ressam Mahmut Altınok'tan ve son olarak da Antalya'da ressam Nuri Sezen'den eğitim aldı. İki kez 'Nostalji Aksaray' isimli kişisel sergi açan Üçyıldız, farklı illerde kişisel sergiler açtı, birçok karma resim sergisine katkı sağladı.

Nihal Üçyıldız'ın yağlıboya çalışması 30 eserinin yer aldığı sergi 13 Aralık Perşembe gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!