Futbol turizmi TFF gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Futbol turizmi TFF gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2019 10:11

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Antalya açısından büyük önem taşıyan futbol turizmini kurumsal olarak destekleme kararı aldı.

Haberin Devamı

DÜNYA FUTBOL TURİZMİNİ PLANLIYOR
Antalya’da turizmin çeşitlendirilmesi ve özellikle kış turizminin canlandırılmasına yönelik çalışmalara Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da (TFF) destek geldi. İstanbul Riva’da gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapan TFF yönetimi, uzun yıllar Antalyaspor Başkanlığı yapan Hasan Akıncıoğlu’nu Futbol Turizmi Geliştirme Sorumlusu olarak görevlendirdi.
YÖNETİMDE ÖZEL ÖNERİ
Yapılan görevlendirmenin turizme katkısı konusunda Hürriyet’e konuşan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Akıncıoğlu, “Görev süremiz boyunca futbol turizmi ile ilgili önemli çalışmalara imza atacağız. TFF yönetiminde böyle bir başlık açılmasını ve bu konuda çalışma yapılması özellikle önerdim. Çünkü futbol turizmi Türk turizmi açısından büyük önem taşıyor” dedi.
TURİZME KATKI SUNARIZ
Turizm niteliği taşıyan kentlerdeki spor tesislerinin durumuyla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaptığını kaydeden Akıncıoğlu, “Antalya futbol turizmi açısından çok önemli bir değer. Otellerimizin Avrupa standartlarında futbol sahaları var. Biz bu sahaların daha aktif biçimde kullanılmasını istiyoruz. Eğer bunu sağlayabilirsek özellikle kış turizmine büyük katkı sunabiliriz” diye konuştu.
AKTOB’DAN DESTEK
Futbol turizminin TFF bünyesinde gündeme gelmesinin turizm ve Pazar çeşitliliği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, şöyle dedi: “TFF gibi önemli bir kurumun turizmi gündemine alması bizi de sevindirdi. Burada yürütülecek çalışmaların sektörümüze olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.”
İŞBİRLİĞİ YAPALIM
”Antalya’nın hem iklimi hem de mevcut futbol tesisleri futbol turizmine çok uygun. Tabi sadece uygunluk yetmiyor. Bu alanın geliştirilmesi amacıyla planlı ve destek alarak hareket edilmesi gerekiyor. Futbol turizmi Dünya Turizm Örgütü’nün de gündeminde. Hatta Barselona futbol kulübü ile ortak bir çalışma yapıyorlar. Biz de TFF ile önemli çalışmalara imza atabiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!