Portakal temalı Erasmus programı

Güncelleme Tarihi:

Portakal temalı Erasmus programı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 11:16

Portakal temalı Erasmus programı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde Erasmus projesi kapsamında 4 ülkeden öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla 'Finike portakalı' temalı etkinlik yapıldı.
Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, AB KA2 Erasmus projesi kapsamında İsveç, İspanya, Romanya ve Yunanistan'dan gelen öğrencileri ağırladı. Finike portakalı temalı programa 16 öğrenci, 8 öğretmen katıldı. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin oluşturduğu karma gruplar, Finike portakalının küresel pazarda hak ettiği değeri bulabilmesi amacıyla İngilizce sunumlar gerçekleştirdi. Finike Kaymakamı Ergün Baysal ve Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nu da ziyaret eden grup, Finike portakalına dikkati çekmek amacıyla bisiklet turu düzenleyerek şehir merkezinde pedal çevirdi.
Okul Müdürü Olcay Aslan, 'Girişimcilik ve Becerileri' başlıklı projelerinin Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini belirterek, "Proje kapsamında öğrenciler portakal bahçelerini ve fabrikaları ziyaret ederek Finike portakalının değerlendirilmesi konusunda fikir üretti ve İngilizce sunumlar gerçekleştirdi. Ayrıca projenin Türkiye ayağındaki 60 kişilik bir öğrenci grubu Finike portakalı için pedal çevirdi. Ev sahibi öğrenciler de Finike'yi tarihi ve turistik gezi düzenleyerek tanıttı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!