Finike'ye lavanta bahçesi

Güncelleme Tarihi:

Finikeye lavanta bahçesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2019 12:27

Finike'ye lavanta bahçesi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün teknik desteğiyle 2 dönüm alana lavanta bahçesi kuruldu.

Finike'nin yüksek rakımlı Günçalı (Ernez) Mahallesi'ndeki Emin Demirel'e ait 2 dönümlük alana İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün teknik desteğiyle Isparta Eğirdir Bahçe Bitkileri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen 1000 adet lavanta fidesi dikilerek, demonstrasyon bahçesi kuruldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin, atıl durumda ve kullanılmayan kıraç arazilerin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla bölge üreticilerine örnek teşkil edecek bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ernez balı ile ün salmış bölgenin çiçek florası arttırılarak, arıcılığa katkı sağlanmasının da amaçlandığını belirten Gültekin, "İlimizin çok önemli bir kısmında seracılık ve bahçe tarımı yapılmaktadır. Bu noktada ilimiz, ülkemiz tarımının lokomotifi konumundadır. Ancak iç kesimlere ilerledikçe özellikle Torosların, Beydağlarının eteklerinde araziler çok engebeli ve kıraçtır. Bundan dolayı tarıma elverişli olmayıp atıl durumdadır" dedi.

Bu bölgelerde ikamet eden üreticilerin genellikle küçükbaş hayvancılık ya da arıcılık yaptığını kaydeden Gültekin, "Bu çalışmayla hem arıcılık yapan üreticilerimize yeni bir çiçek florası oluşturmak, hem kozmetik sanayinde kullanılmak üzere hammadde üretimi sağlamak hem de atıl durumda olup kullanılmayan arazileri ülke tarımına kazandırılması amaçlanmıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!