Finike'de kadına şiddet kınandı

Güncelleme Tarihi:

Finikede kadına şiddet kınandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 15:36

Finike'de kadına şiddet kınandı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - AK Parti Finike Kadın Kolları tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü' etkinliği düzenledi.

Ak Parti Finike İlçe binası önünde düzenlenen etkinliğe Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Ak Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, Kadın Kolları İlçe Başkanı Berrin Pehlivan, Sosyal Hizmetler Uzmanı Refik Akten, Ak Parti yönetim kurulu üyeleri ve kadın üyeler katıldı. Ak Partili kadınlar, etkinlik yapılan alanda kadına yönelik şiddetin her türlüsü için turuncu kurdele çekti.

Kadına yönelik şiddeti kınadıklarını belirten Belediye Başkan Kaan Osman Sarıoğlu, 'Cennet annelerin ayakların altındadır' sözünün kadına saygıda ve hürmette ne kadar sınırsız olmak gerektiğine iyi bir örnek olduğunu söyledi. Başkan Sarıoğlu, "Biz eşlerimizi seçerek, severek alıyoruz. Sonraki süreçte de şiddetin, boşanmaların olması toplumu inanılmaz derecede bozmaya başlıyor. Evlilik müessesi toplumun en önemli yapı taşıdır. Aslında sistem bunun üzerine kurulmuş. Ufak tefek sorunları büyüterek bunu bozuyorsanız işte o zaman toplum bozuluyor. Bizim ne dinimizde ne de Türk milleti olarak genlerimizde ve geleneklerimizde var" dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, kadının elinin değdiği her şeyin güzelleştiğini belirterek, "Ak Partili kadınların fedakârlığı dünyadaki hiçbir siyasal organizasyonla ölçülemez. Ak Parti bir dava hareketi dememizin sebebi budur. Partimizin ve toplumun birinci sınıf üyesi kadınlardır. Siyasette, sosyal alanda ve her yerde arkamızda ve yanımızda dik duran kadınlarımız sayesinde başardık. Bu nedenle kadınlara yapılan şiddeti kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Sosyal hizmetler uzmanı Refik Akten, Türkiye'de her 4 dakikada bir boşanma olduğunu kaydederek, "4 dakikada bir boşanıyor. 4 dakikada bir hayatları mahvediyoruz. Aile yok oldu mu her şey yok olur" dedi.

Finike Kadın Kolları Başkanı Berrin Pehlivan da "Kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 'Hanımlarınızı üzmeyin onlar Allah'ın size emanetidir', 'Şiddetsiz bir iletişim mümkündür', 'Sevgi şifadır', 'Kadın güçlendikçe toplum güçlenir' yazılı dövizler taşıyan kadınlar kısa mesafe yürüdü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!