Finike Toptancı Hali'nde sezon açıldı

Güncelleme Tarihi:

Finike Toptancı Halinde sezon açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 17:24

Finike Toptancı Hali'nde sezon açıldı

Haberin Devamı

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Finike Toptancı Hali'nde 2018- 2019 sezonu düzenlenen törenle açıldı.
Finike Toptancı Hali'nde gerçekleştirilen açılış törenine Kaymakam Ergün Baysal, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Finike Meyve ve Sebze Komisyoncuları Dernek Başkanı İsmail Karataş, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, komisyoncular, tüccarlar ve çiftçiler katıldı.
Kaymakam Ergün Baysal, "Hem bereketli hem de çok güzel bir ülkeye sahibiz. Bölgemizde, güzel ülkemizin bereketini sağlayan önemli coğrafyalardan bir yer. Özellikle sebze üretimi ve narenciyede 'bereket havzası' diye nitelendirebileceğimiz bir alan. Umarım gündemde olan çeşitli düzenlemeler, üreticisinden iş insanına, işçisinden tüketicisine kadar memleketimizin menfaatine olacak şekilde olur. Açılışını yaptığımız sezon da kazasız, belasız, afetsiz, üreticisinden tüketicisine uzanan bir zincir içerisinde hem bereketli hem bol kazançlı olur" dedi.
Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sezon hizmete sokulan Finike Toptancı Hali'nde ilk buluşma olduğunu anımsattı. Sebze ve meyve çeşitliliği bakımından Finike'nin avantajlı bir konuma sahip olduğunu belirten Başkan Sarıoğlu, "Finike Toptancı Halimiz güzel oldu. Şimdi de sezon açılışı yapıyoruz. Herkesin merak ettiği Hal Yasası meselesi var. Hal Yasası ilk defa tartışılan bir konu değil. Doğru, bir Hal Yasası'ndan bahsediliyor. Böyle bir çalışma var. Ancak hallerin kalktığı falan yok. Üretici halinin durumu ile tüketici halinin durumu farklıdır. Üretici ve tüketici halini ayıracaklar. Amaç hallerin kaldırılması değil geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi. Bekleyelim. Görelim. Bundan sonraki süreci takip edeceğiz" diye konuştu.
BAİB Başkanı Hakkı Bahar, Yeni Hal Yasası ile ilgili kanaatlerini ve muhtemel oluşabilecek olumsuzlukları doğrudan bakanlığa ilettiklerini vurgularken, şöyle dedi:
"Gerekli çalışma henüz meclise sevk edilmediği için şu anda yorum yapmak yanlıştır. Dolayısıyla sürecin tamamını izlemek zorundayız. Ancak ben birkaç rakamla ifade etmek istiyorum. Antalya'nın toplamından 20 bin civarında Tır ihracata sevk olur bütün sektörlerden. Sadece yaş meyve sebze değil. Bunun 6 binini tek başına bu ova yapar. Buranının kıymetini izah etmek için söylüyorum. Şu anda yaş meyve sebze ihracatımız 400 milyon doları geçti. İnşallah bu sene yoğun bir gayretle 500 milyon dolar olan hedefimizi ziyadesiyle aşmış olacağız. Yani benim memleketim kendi vatandaşlarına baktığı gibi yurt dışına da bu malları sevk ediyor."
KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay da "Biz Türkiye'nin en önemli coğrafyalarından, üretimin en güzel yapılabildiği bir yerde yaşıyoruz. Bana göre dünyanın en güzel portakalını, narenciyesini, dünyanın en kaliteli sebzelerini yetiştiriyoruz ve dış ülkelere sevk ediyoruz. Bizleri, üreticiyi, komisyoncuyu, tüccarı çok yakından ilgilendiren son günlerin en önemli gündem maddesi olan hal yasası ile karşı karşıyayız. Taslak hazırlanıyor" dedi.
Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve kurban kesildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!