Finike Belediye meclisi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Finike Belediye meclisi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2019 10:11

Finike Belediye meclisi toplandı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi ekim ayı meclis toplantınsın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi.

Finike Belediye meclisi ikinci oturumu 12 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, alınacak kararların ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Geyikçi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı için de Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar diledi.

Toplantının ikici gündem maddesinde eski belediye binasının 3. katında bulunan dükkânların, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (ASMEK) kullanılmak üzere ücretsiz tahsis edilmesi görüşüldü. Meclis üyeleriyle yapılan karşılıklı görüş alışverişinin ardından talep edilen yer ASMEK ve FİNMEK tarafından açılacak kurslar için ücretsiz tahsis edildi.

ALİ ULVİ- AYSİN BÜYÜKNOHUTÇU İSMİ PARKA VERİLDİ

Oturumda, 74 park için yapılan isim çalışması da ele alındı. Parklara, şehit isimlerinin yanı sıra ilçeye katkı sağlayan kişilerin isimleri verildi. Karşıyaka Mahallesi 635 Sokak'taki bir parka ise Finike'de evlerinde öldürülen çevreci çift 'Ali Ulvi ve Aysun Büyüknohutçu'nun ismi verildi. Komisyon tarafından belirlen isimler oybirliğiyle kabul edildi. Belirlenen isimler Kaymakamlık onayına sunulacak.

2020 BÜTÇESİ

Ekim ayı toplantısının ilk oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilen 2020 yılı tahmini bütçesi komisyon raporu da değerlendirildi. Tahmini bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda ayrıca 2020 yılı ücret tarifeleri görüşüldü. İlan reklam bedelleri, işgaliye, düğün salonu fiyatları ve sulama ücretlerinin de yer aldığı yeni tarifeler meclis üyeleri tarafından satır satır incelendi.

MHP Gurup Sözcüsü Çiğdem Aytekin, özellikle sulama suyu ücretlerinde vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Geyikçi de listede yer alan birçok kalemde zam yapılmadığını yasal süre gereği güncellendiğini, özellikle bazı düğün salonlarındaki fiyatları düşürdüklerini açıkladı.

Toplantıda ayrıca, Finike Belediye Spor Kulübü'nün yardım talebi görüşüldü. Bir önceki toplantıda Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edilen talebe ilişkin komisyon raporu okundu. Sporu teşvik etmek amacıyla yapılacak yardım, komisyonda belirlendiği şekliyle kabul edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!