Finike Belediye meclisi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Finike Belediye meclisi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 10:05

Finike Belediye meclisi toplandı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi.

Finike Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı, 15 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda önergelerle 18 günden maddesi görüşüldü. Okulların yardım taleplerinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, 2020 yılı bütçe raporları, 2020 ücret tarifeleri ile Finike Belediye Spor Kulübüne yardım talebi Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.

Ernez Mahallesi 107 ada 4 parsel üzerinde bulunan 85 metrekarelik köy konağının, muhtarlık olarak kullanılmak üzere ticari faaliyetten muaf tutulmak şartıyla tahsis edilmesi talebi görüşüldü. Konağın 5 yıllığına bedelsiz tahsis talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Geçen temmuz ayında eski belediye binasının 3'üncü katının Halk Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi de görüşüldü. Halk Eğitim Müdürlüğü'nün tahsise ilişkin verilen sürede protokolü imzalamaması sebebiyle 3 Temmuz 2019'da alınan karar iptal edildi.

Toplantıda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün yazısına istinaden CHP'li meclis üyeleri tarafından önerge verilerek 'Türk İsveç İşbirliği Biriminin 2020 yılı Projeler İçin Başvuru Çağrısı' programına 'Girişen Kadın, Gelişen Finike' başlıklı proje başvurusu için Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'ye yetki istendi. Önerge kabul edilerek gündeme alındı.

Önerge okunmadan önce meclis üyelerine hitaben konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, kadın varlığının önemine dikkat çekti. Kadınların uğrağı haksızlıkları sadece kınayarak değil çalışma hayatında kadın girişimine destek olarak sağlanabileceğini, belediye olarak da buna öncülük etmek istediklerini belirtti.

'Girişen Kadın, Gelişen Finike' başlıklı projeye yönelik önerge gündeme alınarak Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'ye yetki verilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında ayrıca, Finike Meyve Üreticileri Birliği tarafından dilekçe verilerek belediyenin birliğe üye olması talep edildi. Dilekçeye istinaden CHP'li üyeler tarafından verilen önerge ile üyelik talebi gündeme alınarak görüşüldü. Başkan Geyikçi ve meclis üyeleri coğrafi işaret tesciline sahip Finike portakalına destek olmak amacıyla belediye olarak birliğe üye olmayı oy birliğiyle kabul etti.

Finike sınırları içerisinde yer alan işletmelerin gece kapanış saatlerinin, alkollü ve alkolsüz olarak, esnafın desteklenmesi amacıyla işletme sahipleri ile istişare yapılarak yeniden belirlenmesi için AK Parti ve MHP'li üyeler tarafından önerge verildi. Gündeme alınarak değerlendirilen konunun encümene sevk edilmesine karar verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!